7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Suda nefes kesen yarışlar

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan Avrupa Cable Wakeboard Şampiyonası için hazırlıklar hızla devam ediyor. 

Bursa Sukaypark'ta yapılacak olan 10. Avrupa Cable Wakeboard Şampiyonası'na 16 ülkeden 109 sporcu katılacak. Şampiyonada Türkiye'nin ise 7 sporcu ile katılacağı şampiyonaya Ukrayna, İspanya, Slovenya, Sırbistan, Rusya, Hollanda, İsrail, İngiltere, Macaristan, Fransa, Hırvatistan, Avusturya, Almanya, Slovakya, İtalya'dan da sporcular katılacak. 

Avrupa Su Kayağı Federasyonu ve Osmangazi Belediyesi iş birliği ile yürütülen organizasyonun Türkiye Temsilciliğini İstanbul'dan PLUS Event Marketing yapıyor. PLUS Event Marketing yetkilisi Tarık Köni, oldukça eğlenceli ve dinamik bir spor olan Cable Wakeboard'un son yıllarda Avrupa gençliğinin gözdesi olduğuna dikkat çekerek, "Snowboard'la su kayağının bir karışımı olan bu sporun, dünyada yaşları 16-35 arasında değişen yaklaşık 50 milyonun üzerinde takipçisi bulunuyor. Şu an Avrupa'da 140 üzerinde bulunan cablewakeboard tesisleri hızla çoğalmakta. Türkiye'de ise Bursa, Antalya ve Eskişehir'de bulunan tesisle birlikte bu spora ilgi giderek artıyor. Bu tesisler aynı zamanda Türk gençlerinin bu sporu öğrenmeleri için eğitim veriyorlar" dedi. 

Sukaypark'a giderek hem son hazırlıkları denetleyen, hem de şampiyonaya katılmak üzere değişik ülkelerden gelen sporcuların çalışmalarını izleyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Altepe, "Dünya standartlarındaki Sukaypark'ın Avrupa Şampiyonası'na evsahipliği yapmasının Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda, bu sporu yapanlar açısından çok büyük bir ilerleme sağlamış durumdayız. Birkaç ay önce ülkemizde ve Bursa'da bu sporu yapan genç sayısı ile bugün bu sporu yapan genç sayısı arasında 10 katın üzerinde fark oluştu. Bu sporcuların bir kısmı da hem Türkiye hem de dünya şampiyonalarına katılarak dereceler aldılar. Bu Bursa gençlerinin başarıdır. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde daha fazla ulusal ve uluslar arası yarışmaya ev sahipliği yapmak, Türkiye'yi ve Bursa'yı kablolu su kayağında referans ülkeler arasına sokmak" dedi. 

17-19 Ekim 2008 tarihlerinde gerçkleştirilecek olan şampiyona, Türkiye'nin tanıtımı için de önemli bir fırsat olarak görülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 16:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?