7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sukaypark'ta görsel şölen

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'de ilk uygulamalarından biri olan SUKAYPARK'ta su ile dans edenlerin görsel şöleni şimdiden başladı.

Yarın Türkiye şampiyonası için yapılacak kısasıya mücadele öncesinde yarışmacılar son antrenmanlarını yaparken vatandaşlar gösterileri nefeslerini tutarak izledi.

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'de ilk uygulamalarından biri olan SUKAYPARK, kısa bir süre önce gerçekleştirilen Bursa İl Birinciliği yarışmalarından sonra şimdi de Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından yarın yapılacak şampiyonanın görsel şöleni bugünden başladı.

Türkiye'nin su sporları otoritelerini Bursa'da buluşturan Türkiye Şampiyonası'nın, 17-18 Ekim'de yine SUKAYPARK'ta gerçekleştirilecek olan Avrupa Su Kayağı Şampiyonası öncesinde milli sporcular için önemli bir hazırlık olacağı düşünülüyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan tesisin Türkiye'de ilk olduğunu hatırlattı. Gençler başta olmak üzere tüm Bursalılar'ın büyük bir ilgi ve merakla tesisi ziyaret ettiklerini kaydeden Altepe, "Henüz 3 ay gibi kısa bir geçmişi olmasına karşın binlerce ziyaretçiyi ağırladık. 2 bin 500 genç tesiste kayak yaptı. SUKAYPARK sayesinde Bursa'da artık bir su sporları kültürü oluşmaya başladı" dedi.

SUKAYPARK'ta, kısa geçmişe rağmen büyük başarılar elde edildiğini de belirten Altepe, şöyle konuştu. "Tesisin açıldığı henüz 3 ay gibi bir süre oldu. Ancak, bu sürede çok çalışan Bursalı gençlerimizden Beril Bilir ve Nesrin Onaran Rusya'da düzenlenen dünya şampiyonasına davet edildiler ve buradan da Dünya dördüncülüğü ve beşinciliği elde ederek ülkemize döndüler. Bu hem Türkiye için hem de Bursa için büyük başarıdır. Bu tesislerde yıllardır çalışan rakipleriyle 3 ay gibi kısa bir süre çalışarak mücadele eden sporcularımız yüzümüzü güldürdü."

SUKAYPARK'ta 17-18 Ekim tarihlerinde Avrupa Su Kayağı Şampiyonası yapılacağını da hatırlatan Başkan Recep Altepe, 4-5 Ekim'deki Türkiye Şampiyonası'nın, Avrupa Şampiyonası öncesi önemli bir hazırlık olduğunu bildirdi.

Altepe, "Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası'nın başvuruları Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından alınıyor. Şu ana kadar Sapanca, İstanbul, Kocaeli, Adana, İzmir, Antalya, Ankara ve Bursa gibi illerden başvurular var. Türkiye genelinden 150 civarında sporcunun katılmasını bekliyoruz. Bugün yarışmacılar tesiste hem hazırlık hem de çeşitli gösteriler yapacak. 5 Ekim'de ise resmi yarış gerçekleştirilecek. Spor alanına ve Bursa'nın tanıtımına büyük katkı koyacağız. Tüm Bursalıları bu görsel şölene davetlidir" dedi.

18 Yaş Altı Erkekler, 18 Yaş Üstü Erkekler, 18 Yaş Altı Bayanlar ve 18 Yaş Üstü Bayanlar olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilmesi planlanan yarışmada evsahibi olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, böylesine önemli bir organizasyonda işbirliği yaptıkları için başta Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer kurum temsilcilerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?