7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Suyla dans edenler Bursa'da buluşacak

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'de ilk uygulamalarından biri olan SUKAYPARK, kısa bir süre önce gerçekleştirilen Bursa İl Birinciliği yarışmalarından sonra şimdi de Türkiye Şampiyonası'na evsahipliği yapacak. 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından 4-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonanın renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. 

Türkiye'nin su sporları otoritelerini Bursa'da buluşturacak Türkiye Şampiyonası'nın, 17-18 Ekim'de yine SUKAYPARK'ta gerçekleştirilecek olan Avrupa Su Kayağı Şampiyonası öncesinde milli sporcularımız için önemli bir hazırlık olacağı düşünülüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Bursa Temsilcisi Hüseyin Başaran ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapılan tesisin Türkiye'de ilk olduğunu hatırlattı. Gençler başta olmak üzere tüm Bursalıların büyük bir ilgi ve merakla tesisi ziyaret ettiklerini kaydeden Altepe, "Henüz 3 ay gibi kısa bir geçmişi olmasına karşın binlerce ziyaretçiyi ağırladık. 2 bin 500 genç tesiste kayak yaptı. SUKAYPARK sayesinde Bursa'da artık bir su sporları kültürü oluşmaya başladı" dedi. 

SUKAYPARK'ta, kısa geçmişe rağmen büyük başarılar elde edildiğini de vurgulayan Altepe, "Tesisin açıldığı henüz 3 ay gibi bir süre oldu. Ancak, bu sürede çok çalışan Bursalı gençler Beril Bilir ve Nesrin Onaran, Rusya'da düzenlenen dünya şampiyonasına davet edildi ve buradan da Dünya 4.'lüğü ve 5.'liği elde ederek ülkemize döndü. Bu hem Türkiye için hem de Bursa için büyük başarıdır. Bu tesislerde yıllardır çalışan rakipleriyle 3 ay gibi kısa bir süre çalışarak mücadele eden sporcularımız yüzümüzü güldürdü" diye konuştu. 

SUKAYPARK'ta 17-18 Ekim tarihlerinde Avrupa Su Kayağı Şampiyonası yapılacağını da hatırlatan Başkan Recep Altepe, 4-5 Ekim'deki Türkiye Şampiyonası'nın, Avrupa Şampiyonası öncesi önemli bir hazırlık olduğunu bildirdi. Altepe, "Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası'nın başvuruları Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından alınıyor. Bildiğimiz kadarıyla şu ana kadar Sapanca, İstanbul, Kocaeli, Adana, İzmir, Antalya, Ankara ve Bursa gibi illerden başvurular var. Türkiye genelinden 150 civarında sporcunun katılmasını bekliyoruz. 4 Ekim'de yarışmacılar tesiste hem hazırlık hem de çeşitli gösteriler yapacaklar, 5 Ekim'de ise resmi yarış gerçekleştirilecek. Spor alanına ve Bursa'nın tanıtımına büyük katkı koyacağız. Tüm Bursalıları görsel şölene davet ediyorum" şeklinde konuştu. 

18 yaş altı erkekler, 18 yaş üstü erkekler, 18 yaş altı bayanlar ve 18 yaş üstü bayanlar olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilmesi planlanan yarışmada evsahibi olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, böylesine önemli bir organizasyonda işbirliği yaptıkları için başta Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer kurum temsilcilerine teşekkür etti.
Basın toplantısında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ise Bursa'da 112 bine yakın lisanslı sporcu bulunduğunu hatırlattı. Su kayağı ile ilgili sporlarda tesis olmadığı için sıkıntı çektiklerini kaydeden Gümüş, "Başkana teşekkür ediyorum. Bursa için büyük bir nimet. Diğer yandan devletin Bursa'da pek çok spor tesisi yatırımı var ancak Osmangazi Belediyesi'nin de en az devlet yatırımı kadar spor tesisi yatırımı var. Vaktiyle Başkan bizden de iki salonu istemişti ancak biz kendisine olumsuz yanıt vermiştik. Kötü komşu iyi mal sahibi yaparmış. Şimdi Başkanın çok sayıda modern tesisi oldu. Bunun sonucudur ki Türkiye ve Avrupa dereceleri gelmeye başladı" dedi. 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Bursa Temsilcisi Hüseyin Başaran da daha önce yaşanan tesis sıkıntısını hatırlattı ve "Bu tesis imdadımıza yetişti" diye konuştu.
Su kayağı dalında şu anda Bursa'da 4 takım oluştuğunu ve Türk Milli Takımının çoğunlukla Bursalı sporculardan oluştuğunu kaydeden Başaran, Türkiye ve Avrupa şampiyonaları sayesinde büyük bir atılım yapacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?