8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

SYDV ihtiyaç sahibine lokanta açtı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ( SYDV), kendilerine proje sunan bir kişiye lokanta açtı. 

Vakıf Müdürü Mustafa Üner tarafından İsmail Aydoğmuş isimli vatandaşa teslim edilen iş yerinin açılışına SYDV Mütevelli Heyeti'nden Cemal Erdem, Ruşen Güner ve vatandaşlar katıldı. 


Lokantanın 7 bin 600 YTL destekle açıldığını belirten Vakıf Müdürü Mustafa Üner, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın daha iş sahibi olmasından mutlu olduklarını ifade etti. Vakıf olarak bütün projelere açık olduklarını belirten Üner, ''Vatandaşlarımızdan gelecek olan projeleri bekliyoruz. Belirtilen kurallara uygun olan tüm projeleri değerlendiriyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Vakfı teşvik fonundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız bize gelsin" dedi. 

Teşvik fonundan yararlanmak isteyen vatandaşların, sosyal güvence kapsamında olmamaları, son altı ayda kendisinin ve eşinin sigortasının ödenmemiş olması ve son bir yılda Bağ-Kur ödemesi yapılmamış olması, yapacağı iş ile ilgili ustalık veya referans belgesi olması, yüzde 36'lık en fakir kesimden olması gerekiyor. 

Mustafa Üner, "Bu şartları taşıyan ve işyeri açmak isteyen bütün vatandaşlarımıza faizsiz, 5 yılda geri ödemeli, ilk yıl ödemesiz, sonraki ilk iki yılda yüzde 20, son iki yılda yüzde 30 şeklinde olmak üzere 10 bin YTL' ye kadar ayni destek kredisi veriyoruz" diye konuştu. 

Yarış köyünden iki vatandaşa çilek bahçesi kurulduğu, Karacabey'de bir vatandaşa berber dükkanı, bir vatandaşa kahvehane, özürlü bir vatandaşa balık av malzemeleri satış yeri ve Akhisar köyünden bir bayana tuhafiye dükkanı açıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 14:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?