7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

SYDV yoksulları sevindirdi

Bursa'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) merkez ve ilçelerde bulunan 117 bin aileye yaklaşık 20 milyon YTL'lik yardımda bulundu. Vakıflar bu yıl 24 bin aileye 21 bin ton kömür yardımında bulundu.

Yoksul ailelere yardım elini uzatmaya devam eden SYDV 2008 yılının ilk 9 ayında merkez ve çevre ilçelerde toplam 117 bin 439 aileye, 16 milyon 391 bin 883 YTL yardım yaptı.

Gıdadan, sağlık yardımına, nakdi yardımdan, afet yardımına, proje kurma yardımından, öğrenci yurdu yardımına kadar birçok alanda yoksullara el uzatan SYDV'nin yıl sonunda yapacağı yardımların toplamının 20 milyon YTL'yi bulması bekleniyor. Yapılan yardımların başında yaklaşık 4 milyon YTL ile gıda gelirken, 2,5 milyon YTL ile eğitim yardımları ikinci sırada yer aldı.

Proje ve iş kurma yardımı için 2 milyon 140 bin YTL'lik yardımı yapılırken, sürekli yapılan nakdi yardımların değerinin 1 milyon 841 bin olduğu öğrenildi. Vakıf ayrıca Bursa ve ilçelerinde kaymakamlıklar vasıtasıyla 24 bin 65 aileye toplam 21 bin 434 ton kömür yardımı yapıldığı bildirildi.

İhtiyaç sahibi ailelerin tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydeden SYDV İl Müdürü Şenol Kalyoncu, "İhtiyaç sahibi aileler ilçelerdeki kaymakamlıklara veya belediye,muhtarlık gibi birimlere müracaat etsinler. Bize yönlendirilecek olan bu insanları yapacağımız incelemenin ardından kriterleri tutması halinde yardım yaparız. Duyarlı vatandaşlarımızda çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerinin isim ve durumlarını vakıflara bildirsinler. İhtiyaç sahiplerine ulaşarak her türlü ihityacını karşılıyoruz. Yıl sonuna kadar yapacağımız yardım miktarı 20 milyon YTL'yi bulacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 11:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?