7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Taciz davası başladı

Bursa'da, karısını taciz ettiği iddiasıyla 58 yaşındaki komşusunu 5 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen bir adamın yargılanmasına başlandı. Sanığın karısı, "Kocam için yalancı şahitlik yapmayacağım. Maktul beni taciz etmedi.

Kocamın ölen adama borcu vardı" şeklinde konuşması, sanığı çılgına çevirdi.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen S.A.'nın (34) yargılanmasına başlandı.

Karısını taciz ettiği iddiasıyla 58 yaşındaki komşusunu öldürmekle suçlanan sanık S.A. "Kardeşim ölen Osman A.'yı olay günü bizim apartmanda yakalamış. 3. kattaki bizim dairenin önünde olmasına rağmen 1. kattaki amcalarına geldiğini söylemiş. Kardeşim de bu durumu bana anlatınca ben de eşimi sıkıştırmaya başladım. Başta, ölen Osman A. ile aralarında bir şey olmadığını söyleyen eşim daha
sonra başından geçenleri anlattı.

2 yıl önce apartmanı boyamaya gelen Osman A.'nın kendisiyle 5 kez ilişkiye girdiğini söyledi. Eşim evdeki bıçakları saklamıştı. Bodrumdan bir bıçak alıp doğruca Osman A.'nın evine gittim. Aşağı çağırıp sorgulamaya başladım. 'Karım her şeyi anlattı, ona tecavüz etmişsin' dedim. Karıma küfrederek, (O hep beni çağırıyordu. Çocukları sana bırakıp kendisi beni ayartıyordu. Sen de karına sahip çıkıp takip etseydin) deyip küfrederek elini beline attı. Ben de kendimi korumak için üzerimdeki bıçağı salladım" dedi.

Davanın en önemli şahidi olan A.A.'nın ifadesi ise gerginliğe sebep oldu. Buraya, sanık olan kocası için yalancı şahitlik yapmaya gelmediğini belirten A.A., sözlerine şöyle davam etti: "Ölen Osman A. ile ilişkiye girdiğim iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Olaydan birkaç ay önce, eşim vadeli olarak bir araba satın almıştı. Bu arabanın parasını ödemek için Osman A.'dan birkaç bin YTL borç para aldığını biliyorum. Osman A. da sık sık eşimi arayıp parasını istiyordu."

Karısının ifadesi karşısında küplere binen sanık, hayat arkadaşına saldırmak istedi. Araya giren jandarma sanığı nezarete alırken, A.A.'ya da iki ayrı bayan polis duruşma boyunca eşlik etti.

YENGEM 'BENİ DE ÖLDÜRÜN' DİYE YALVARDI

Şahit olarak dinlenen sanığın kardeşi İ.A. (26) ise, olay günü maktul ile yengesini apartman girişinde yakaladığını söyledi.

Yengesinin üzerinin dağınık olduğunu anlatan İ.A. şöyle konuştu: "Bu sırada yukarıya doğru biri kaçtı. Yukarı doğru çıkan Osman A.'yı durdurup, (Burada ne arıyorsun?) dedim, (Amcama geldim) dedi. Amcanın birinci katta oturduğunu bilmiyor musun? deyince panikledi. Durumu sanık olan ağabeyime anlattım. Gece ağabeyim cep telefonumdan beni aradı. Gittiğimde ağabeyim ağlıyordu. Ellerini duvara vuruyordu. Ne olduğunu sorduğumda 'Yengen Osman A. ile 5 kez ilişkiye girmiş, yengene sor' dedi" diye konuştu.

Sanığın kardeşi İ.A., bu arada yengesinin "Ben namusuna sahip çıkamadım. Beni vurun, ben Osman A. ile 5 kez ilişkiye girdim" dediğini iddia etti. Yaşanan gerginlik sebebiyle şekeri düşen sanığın babası N.A. ise oturarak şahitlik yapacağını söyledi. Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün karısı M.A. (52) ve oğlu A.A. (29) da sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, olay öncesinde pencereden atılıp polis tarafından bulunan sanığın karısı A.A.'ya ait olduğu öne sürülen sim kartlarla yapılan görüşmelerin tespitine karar vererek duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?