8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tacizci sahte yüzbaşı tutuklandı

Bursa'da, kendisini 'istihbarat yüzbaşı' olarak tanıtarak çocuk ve gençlere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün '155@bursa.pol.tr' adresine gönderdiği mailinde, bir kişinin kendisini 'yüzbaşı' olarak tanıtarak çocuk ve genç erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Yüksel D. (41) isimli şahsı takibe aldı. Telefon görüşmelerinde erkek çocuklarına para karşılığı ilişki teklifi yaptığı belirlenen zanlının, 1'i yaşı küçük toplam 4 kişiye cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. 

Operasyonu genişleten polis, 14 yaşındaki erkek çocuğuyla ilişkiye girmeye hazırlandığı esnada zanlıyı yakaladı. Zanlıya ait Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evin lüks olması dikkat çekti. Zanlının ilişkiye girdiği kuaför kalfası, garson gibi kişilere 'askerlik durumunu çözme, kontör yükleme, iş ayarlama' gibi vaatlerde bulunduğu öğrenildi. Yüksel D.'in, kendisini 'istihbarat yüzbaşı' olarak tanıtarak nüfuzunu kullanıp gençlere cinsel istismarda bulunduğu tespit edildi. Yaşı küçük çocuklara cinsel içerikli mesaj atan, kontör göndererek güven kazanan zanlının cinsel ilişkiye girme anlarını görüntüye aldığı ortaya çıktı. 

Zanlı, sorgulamasının ardından "erkek çocuğuna nitelikli cinsel istismar, unvan gaspı yapmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yüksel D.'nin evinde yapılan aramalarda 2 adet diz üstü bilgisayar, 3 cep telefonu, çok sayıda porno içerikli CD, ses kaydedici, çok sayıda gençlerle girilen ilişkiye dair görüntü ve bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Zanlının lüks evde oturması ve düzgün giyimli olması, telefonla nüfuzlu kişilere ulaşabilmesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?