7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Taksicilerden anlamlı eylem

Bursa'da, 169 promil alkollü sürücünün kırmızı ışık ihlali yaparak çarptığı taksi sürücüsünün ölmesinin ardından, şehir merkezinde toplanan meslektaşları, "alkole hayır" deyip kontak kapattı. 

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce taksi sürücüsü Fikret Büyüközcü idaresindeki otomobile balayına gitmek için binen Fatih ve Selda Ergin'e, kırmızı ışık ihlali yapan 169 promil alkollü U.M.'nin çarpması sonucu Fatih Ergin hayatını kaybetmiş, taksi sürücüsü ile Selda Ergin ağır yaralanmıştı. Hastanede tedavi gören taksi sürücüsü Fikret Büyüközcü'nün de hayatını kaybetmesinin ardından meslektaşları eylem yaptı. 

"Alkollü araç kullanmaya hayır. Başka bir sevdiğimi kaybetmek istemiyoruz. Fiko kalbimizdesin" yazılı pankart taşıyan taksiciler, araçlarının arka camına ölen arkadaşlarının fotoğrafını yapıştırıp, "Kalbimizdesin" yazdı. 

Atatürk Caddesi önünde kontak kapatan şoförleri uyaran polis ekipleri, burada eylem yapılmasının yasak olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Sönmez İş Sarayı önünde toplanan taksiciler, kontak kapatarak eylemlerine devam etti. Polis eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri alırken, "alkole hayır" diyen şoförlere, çarşı esnafı da destek verdi. 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şoförler, "Alkole hayır, şiddete hayır diyoruz. Artık bu gidişe dur demek için yollara döküldük. Kontak kapatıyoruz. Kimse alkollü direksiyon başına geçmesin. Biri bu gidişata dur demeli. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Arkadaşımız ve balayına giden müşterisi alkollü araç kullanan müzisyenin kurbanı oldu. Bir hiç uğruna öldüler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 15:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?