7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tam 12'den vurdular

İlçe Emniyet Müdürü Ferruh Dede nezaretinde Tabanca ve MP 5 Makineli Tabanca Eğitimlerinde, bu yıl ilk defa operasyonel atış tekniklerine yönelik eğitim yapıldığı bildirildi. 

Tabanca ile Ayakta sabit atış, Tabanca ile Çökerek sabit atış, Tabanca ile Ayakta hızlı atış, Tabanca ile Hızlı kalçadan nişan almadan atış ve MP5 ile ayakta sabit atış olarak beş teknik kullanılarak yapılan eğitimlerin amacına uygun olarak üstün başarı ile yapılması dosta güven, düşmana korku verir nitelikteydi. 

Yenişehir Emniyet Müdürü Ferruh Dede, "İlçemizde asayiş ve güvenlik sağlanırken personelimizin mesleki konularda eğitimlerinin tam olması için faaliyetlerimizi arttırdık. Bu eğitim de; son çare olarak can korumak amaçlı kullandığımız silahlarımız için şarttır. Zaten, silahlarımızı çok nadir kullanırız. Ancak; nadir de olsa silahımızı yerinde ve hatasız kullanmamız gerekir. Bu eğitim, bu anlamda çok önemlidir. Eğitimimiz, öncelikle silah kullanma yetkisiyle ilgili mevzuatın hatırlatılması ve silah kullanma becerisinin geliştirilmesi olarak iki bölüm halinde yapılmıştır" dedi.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 11:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?