7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tarihi Kent Koşusu başlıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan 'Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu' 20 Nisan'da başlıyor.


Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu'na, Türkiye'den 10'u bayan 15 milli atlet katılacak.

Ayrıca Moldova, Romanya, Rusya ve Etiyopya'dan dünya çapında dereceleri olan atletlerin de kayıt yaptırdığı bildirildi. 20 Nisan Pazar günü saat 10.00'da Surlar bölgesi Saltanat Kapısı'nda yapılacak olan organizasyonun tanıtım amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında yapılacak olan 21 bin 104 metrelik tarihi koşu ve 4 bin 132 metrelik halk koşusu için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yarışın, geçen yıl gerçekleştirilen başarılı organizasyon sonucu Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAFF) takviminde resmi yarış statüsüne alındığını dile getiren Altepe, "Bu yıl yarı maratona dönüştürülen koşu güzergahı yine 'Tarihi Kent Koşusu' kimliğine uygun olarak belirlendi. Koşu boyunca belli noktalarda halk oyunları ekipleri, mehter takımı, tarihi kostümler giyen kişiler konuşlandırılacak. Geçen yıl 2 bin 500 kişinin katıldığı etkinliğe, bu yıl katılımın çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Yapılan kayıtlar da bunu gösteriyor. Bursa 150 yıl Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Koşu, Bursa'nın tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılması açısından çok önemli bir organizasyon. Koşunun çok başarılı geçeceğine inanıyorum. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.


Osmangazi Belediye Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Karadağlı da koşuyla ilgili detay bilgilerin "www.osmangazimarathon.net" adresinden edinilebileceğini bildirdi. Kayıtların, 12 Nisan'dan itibaren Osmangazi Belediyespor Akpınar Kültür ve Spor Merkezi, Osmangazi Belediye, Zafer Plaza, Tayyare Kültür Merkezi, Kent Meydanı, As Merkez ve Carrefour Alışveriş Merkezi'nde oluşturulan stantlarda devam ettiğini belirten Karadağlı, halk koşusu için yaş sınırlandırmasının olmadığını söyledi. 20 Nisan Pazar günü başlayacak koşuda yarışmacılar Saltanat Kapı, Yeşil Cami ve Külliyesi, Emir Sultan, Yıldırım Külliyesi, Kent Meydanı, Irgandı Köprüsü, Hanlar Bölgesi, Hisar Bölgesi, Ördekli Hamamı, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Murat Hüdavendigar Külliyesi ve Fetih Kapı'dan oluşan parkurlardan geçecek

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 20:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?