7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tarihi kent koşusu yapıldı

Osmangazi Belediyesi'nin Osman Gazi'yi anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında bu yıl 3.'sünü düzenlediği Tarihi Kent Koşusu, renkli görüntülere sahne oldu.

21 kilometrelik yarı maratonda bayanlarda birinciliği 1 saat 17 dakika 42 saniye ile Romanya'dan Camelia Alına Gherasim elde ederken, Etiyopya'dan Amane Gobena Gemeda ikinci, Moldovya'dan Natalia Cherches ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise Etiyopyalı atlet Tilahun Regassa Dabe 1 saat 5 dakika 59 saniyeyle birinci olurken, ikinciliği Selim Bayrak, üçüncülüğü de yine Etiyopya'dan Gebo Bursa Gameda elde etti.

Öte yandan koşu bu yıl Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF ) takviminde resmi yarış statüsünde yer aldı. Parkur uzunluğu da bu yıl ilk defa yarı maratona çıkarıldı. 21 bin metre uzunluğundaki yarı maraton koşusuna 14'ü yabancı olmak üzere toplam 238 atlet katıldı.

Yarı maratona Kadir Türk, Satılmış Atmaca, Ercan Muslu, Erkan Kuş, Ahmet Aslan, Münür Cura, İbrahim Söyük, Serkan Kaya, Furkan Boyan, Fatih Bilgiç, Yusuf Zepak, Muammer Altınok, Ahmet Yavuz ve Bülent Uzun ile Nilay Esen, Yeter Gülal, Damla Çelik, Birgül Özcan, Hülya Baştuğ, Lale Öztürk, Mehtap Sızmaz ve Ümmü Kiraz gibi milli atletler de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 16:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?