7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tarım işçilerine okuma yazma kursu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü, geçimini tarım işçiliği yaparak kazanan kişilere kucak açtı. 

Sezonluk işçi olarak Mayıs ayında Şırnak'tan Karacabey'e gelen ve yaşları 16 ile 40 arasında değişen okuma yazma bilmeyen kişilere özel ders veren HEM'in mücadelesi takdirle karşılanıyor. 

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü karşısındaki bir araziye çadır kuran Şırnaklı ailelere destek veren HEM, bir ilke imza atarak çadırda eğitim vermeye başladı. "Türkiye Okuyor" kampanyasını destekleyen HEM, gündüz tarlada çalışan ve birçoğunun Türkçe'yi çok az bildiği kişilere ücretsiz okuma yazma kursu veriyor. Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan'ın da destek verdiği kurstaki 22 öğrenci kısa sürede okuma ve yazmayı çözdü.
Önceki akşam çadırda eğitim alan sezonluk işçileri ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, eğitime destek için yapılanlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sezonluk çalıştıkları için memleketlerinde okula gitme fırsatı bulamadıklarını belirten Şırnaklı işçiler, HEM yetkililerine teşekkür etti. 

Etrafı sazlarla kapatılan çadırda eğitim alan öğrencilerin çok istekli olduğunu belirten HEM Müdürü İbrahim Çalı, "Bu kişilere sırtımızı dönemezdik. Onlar da bizim insanımız. Birçoğu Türkçe'yi çok az biliyor ya da hiç bilmiyor. Aynı şekilde okuma yazma oranları da yok denecek kadar az. HEM olarak Karacabey'deki binamızda açtığımız okuma yazma kurslarının bir benzerin onların ayağına giderek sazdan yapılmış bir kulübede eğitim vermeye başladık. Aslında bu tarz eğitimimiz 3 yıldan bu yana devam etmekte. 

Ancak ilk defa bu yıl bir çadırda eğitim veriliyor. Daha önceki yıllarda köy muhtarlarının bize gösterdikleri binalarda eğitim veriliyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 18:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?