8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tarım sektörü Bursa'da buluşuyor

Tarım sektörü Bursa'da buluşacak. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen ve başta Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, olmak üzere tarımsal kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen, Burtarım 2008, Bursa 6. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık Ve Süt Endüstrisi ile Bursa Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarları, 15 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak olan ve 35 bini kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda 32 ülkeden 602 firma katılacak. 

Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektörün yoğun olduğu 60 ilden, bin 100 otobüsle ziyaretçilerin taşınacağı fuarın, 19 Ekim'e dek açık kalacağını belirterek, tarım sektöründeki gelişmeler ve yeniliklerin sunulacağını söyledi. 

Geçtiğimiz yıl 28 ülkeden 450 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen fuara yurtiçi ve yurtdışından toplam 107 bin 977 ziyaretçinin katıldığını anımsatan Ersözlü, "Tarım fuarlarımız içinde en önemli buluşmalardan birisi olan Burtarım 2008 ve Bursa Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nda çiftçilerimiz, mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurumların yetkilileri katılımcı firmalarımızla iş bağlantıları kuracak. Tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik gelişmeler ve ekipmanların sergileneceği fuar süresince yurtiçi ve yurtdışından gelecek akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla seminer, panel ve konferanslar yapılacak" açıklamasını yaptı.

Üreticilerin alım gücü kalmadı 

Tarım fuarlarını destekleyen kuruluşlardan Bursa İli Holstein Irkı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl ise, üreticilerin sıkıntılarına dikkat çekerek, çiftçilerin kredilerle ayakta durmaya çalıştığını söyledi. 

Çiftçilerin üretim yapabilmek için satın alma gücünün kalmadığını ve küresel kriz nedeniyle sıkıntılarının daha da büyüdüğünü savunan Anıl, "Şu an ki ekonomik tabloda, hayatı boyunca tüm birikimlerini yastık altında tutmuş, okuma yazma bile bilmeyen çiftçilerimiz, çocuklarını bankalara göndererek, kredi kullanmaya çalışıyor. Çünkü ürettiği ürünü 2-3 yıl öncesi satış fiyatlarının çok daha altında satarak, neredeyse hiç para kazanmıyor. Maalesef 2008 yılındaki teşvikler de sadece kağıt üzerinde kaldı" dedi.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak olan ve 35 bini kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda 32.

Referans
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:25:37
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 16:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?