8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılıyor

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, tarım ve hayvancılık fuarlarına yurtdışı ve yurtiçinden 140 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. 

Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 15-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak Burtarım 2008 ile Bursa Hayvancılık ve Ekipmanları fuarlarının tanıtımı Almira Otel'de yapıldı. Geçen yıl 28 ülkeden 450 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarlara yurt içi ve yurt dışından 107 bin 977 ziyaretçinin katıldığını ifade eden Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenledikleri fuarlara 140 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. Bu sene 6 ayrı salonda 20 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 55 bin metrekarede hizmet vereceklerini açıklayan Ersözlü, "Bu yılki fuarlar 32 ülkeden 602 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek. Ülkemizin ve bölgemizin en büyük ve kapsamlı fuarlarında, tarım sektöründeki gelişmeler ve yenilikler topluca sunulacak" dedi. 

"BURSA'DA OTEL SAYISI YETERSİZ" 

Küresel krize rağmen katılım ve faaliyet alanı olarak yüzde 30 büyüme gerçekleştiğini belirten Ersözlü, "Dalgalanmalara rağmen fuarımız büyümeye devam ediyor. 

Bursa'daki oteller ağzına kadar doldu. Şehirler arası terminal gibi çalışıyoruz. Fuarlar kapsamında bin 100 otobüs Bursa'ya gelip, gidecek. Ziyaretçileri şehir dışındaki otellere yönlendiriyoruz. Otel konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bazı misafirlerimizi İstanbul'a yönlendiriyoruz. Bursa ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz ancak otel sayısı yetersiz" diye konuştu. 

Fuarların sektöre ivme kazandıracağını düşündüklerini kaydeden Ersözlü, "Türkiye tarımına moral verebilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Tarım sektörü ileride Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. Şu an sektörde biraz sıkıntı var ama umutluyuz" şeklinde konuştu. 

Tarım fuarının Türkiye'nin ve Avrasya'nın önemli fuarları arasında yer aldığını vurgulayan Bursa Tarım İl Müdür Vekili Mehmet Ali Koçkaya, "81 ilin müdürlerini buraya çağırdık. Tarımdaki yeni gelişmelerin takip edilmesi bakımından eğitim gibi bir faaliyet olacak. Bu yılki fuar 6. sefer yapılacak olmasına rağmen çığ gibi büyüyor. Fuar alanı bile yetmiyor" dedi. 

"ÇİFTÇİ MORFİN İLE YOLUNA DEVAM EDİYOR" 

Dünyada yaşanan krize dikkat çeken Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Anıl, Türkiye'nin de bu krizden yakın zamanda etkileneceğini dile getirdi. Son 3 yıl içerisinde tarım sektöründe de sıkıntı yaşandığını ifade eden Anıl , "Geçen yıl 25-30 Ykr olan gübre, bu yıl 75-80 Ykr'ye, 1,5 YTL olan mazot bu yıl 3,3 YTL'ye, 50 Ykr olan mısır ise 38 Ykr'den satılıyor. Bu ortamda benim para kazanma şansım yok. Çiftçi morfin ile yoluna devam ediyor. Yükselen maliyetlere rağmen kazançlar çok düştü. Kendi yağı ile kavrulan çiftçi artık zor durumda ve kredi çekerek geçinmeye çalışıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?