7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tarladan Türkiye birinciliğine

Bursa'nın bir köyünde bir yandan çiftçilik yapan ailesine yardım eden diğer yandan da okumak için büyük çaba sarf eden Pınar Aydın, Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda (OKS) birinciliği elde eden 97 öğrenciden biri oldu. 

OKS birinciliği elde eden 97 öğrenciden biri, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaoğlan köyünden çıktı. 2 çocuklu Aydın ailesinin kızı olan Pınar Aydın, yaklaşık 1 milyon öğrenci arasından sıyrılarak, 2008 yılı OKS'de Türkiye birincisi oldu. İlkokulu Karaoğlan köyünde okuyan ve 3 yıldır Zafer Dershanesi'nde eğitim alan Türkiye birincisi Pınar Aydın, çiftçi bir ailenin kızı. Okumayı çok sevdiğini söyleyen Pınar Aydın, derslerinin yanı sıra köylerindeki evlerinde, dedesi Şükrü Aydın'la birlikte hayvan bakıyor ve ailesine tarla işlerinde de yardımda bulunuyor. 

Ailesinden, makine mühendisi ağabeyi Şükrü Aydın ile okul idarecileri ve dershane öğretmenlerinden çok destek gördüğünü belirten Aydın, başarısını sistemli ve disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Hangi liseye gideceğine öğretmenleri ve ailesiyle birlikte karar vereceğini belirten Aydın, "İlköğretimimi Karaoğlan köyünde tamamladım. 3 yıldır Zafer Dershanesi'ne gidiyorum. Dershanedeki öğretmenlerimin, ailemin ve makine mühendisi olan ağabeyimin çok katkılarını gördüm. Onlara çok teşekkür ediyorum. Başarımı sistemli ve disiplinli çalışmama borçluyum. Çiftçi bir ailenin kızı olduğum için hayvan bakımında ve tarla işlerinde de aileme yardımda bulunuyorum" dedi. 

Türkiye birincisi olduğu müjdesini Mustafakemalpaşa Zafer Dershanesi kurucusu Matematik Öğretmeni Murat Sayal'dan aldığını söyleyen Pınar Aydın'ın ailesi, kızlarının başarısına çok sevindiklerini dile getirerek, "Çocuğumuz çok çalıştı. Onunla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öğretmeni Murat Sayal da, "Öğrencimiz bizlere müthiş bir gurur yaşattı. Kendisi sistemli ve disiplinli bir şekilde çalıştı ve Türkiye birinciliğini kazandı. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet KAYA IP: 78.176.70.xxx Tarih : 11.07.2008 20:05:16

Bende pınar aydını başarısında dolayı kutluyorum.Ailesi ne kadar gururlansa az bile devletimize milletimize hayırlı olsun.