8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tartışmalar iç siyasete dönük

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin son günlerde sanal bir gündemi milletin önüne koyduğunu söyleyerek, "Laiklik ve Cumhuriyet tartışmaları nasıl gerçekçi bir şey değil ise şu an ki tartışmalar da seçime dönük tartışmalardır" dedi.
Bursa'da, AK Parti Gürsu ilçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Genel Kurulu, büyük coşkuyla yapıldı. Genel kurula Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Ali Kul, Canan Candemir Çelik, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü katıldı. Açılışta konuşan İl Başkanı Yalçın, Türk halkının artık provokasyonlara gelmediğini söyleyerek, bomba patlatılmasının, insanların vurulmasının, bayrak  yakılmasının kaos oluşturmaya dönük oludunu insanların artık anladığını ifade etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 70'li yılların, 90'lı yılların kayıp yıl olarak yeterli görülmeyerek son 1,5 yılın da ekonomik ve siyasi istikrarı bozmaya dönük süreç olduğunu söyleyerek, "Hala Türkiye'de son günlerde, gündem olmaması gereken ama gündem diye önümüze konan konuların ne derece insanımızı meşgul etmeye, dünya gerçeklerinden uzaklaştırmaya yönelik dönük olduğunu bilmek için kahin olmaya gerek yok. İçerideki olayları gördüğünüz gibi kolay şekilde aşma imkanı bulduk. Bir  zamanlar kitap atılınca iktidar giderken, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sıkıntısından iktidar etme özelliğini kaybederken, son dönemde iktidar parti kapatma davasıyla karşı karşıya kalmasına rağmen ekonominin nasıl ayakta kaldığını görmek için çok araştırma yapmaya gerek yok. ABD'de birçok sıkıntı var. En güvenilir bankalar batıyor. Bunun Rusya'ya etkisi var. Türkiye'de de etkiler mutlaka hissediliyor ve hissedilecek buna hazırlı olmayız. Ama olumsuz gelişmelere rağmen Türk finans ve bankacılık sistemi sağlıklı
bir şekilde ayakta duruyor" dedi. 

Devletin alt yapı yatırımlarına ağırlık verdiğini belirten Bakan Çelik, gıda, enerji, hububat, demir gibi ürünlere zam gelmesine rağmen 'Elektriğe niye zam yapıyorsunuz?' diye sorularla karşılaştıklarını ifade ederek, "Çok önemli oranda doğalgazdan elektrik üretiyorsunuz. Hidrolik santralleriniz, termik santralleriniz var. Enerji kapasiteniz belli. Dünyada da böyle bir kiriz yaşanıyor. Bu kriz ortamında oluşan artışların dünyaya yansımaları ve tahribatına baktığımız zaman, Türkiye'deki tahribatıyla  mukayese edilmeyecek noktada olduğumuzu görüyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin yapısal olarak meydana gelen küresel krizlere karşı 6 yıl içerisinde dayanıklı hale geldiğini de anlatan Bakan Çelik, kamu, reel ve finans sektörünün dayanıklı hale geldiğini, şimdi de meydana gelen krizlerin oluşturduğu alanlarla ilgili Türkiye'de alt yapı yatırımlarının gerçekleştirildiğini kaydetti. Kamu alt yapı yatırımlarına 12.5 katrilyon kaynak tahsis edildiğini de hatırlatan Bakan Çelik, "Bir istihdamı, iki toprakla suyu buluşturmayı amaçlıyoruz. Dünyada meydana gelen hububat  sıkıntısını ve fiyat artışı sorunu çözmenin yolu bu yatırımı yapmaktır. Yeni hidrolik santrallerin yapılması ve yeni barajların yapılması için de önemli kaynaklar aktarıldı. Şimdi krizlerin oluştuğu alanlara yatırım yapıyoruz. Bunlardan etkilenmeyelim diye. Keşke 40 yıl önce bu yatırımlar yapılsaydı. 40 yıldır bunlar düşünülseydi. Bunların bir bölümü bitseydi Türkiye bugün krizlere daha dirençli olurdu" şeklinde konuştu.

"ŞU AN Kİ TARTIŞMALAR DA SEÇİME DÖNÜK TARTIŞMALARDIR" 

Türkiye'nin dünyadaki sıkıntıları dikkatle izlediğini ve tedbirler aldığını dile getiren Bakan Çelik, her şeye rağmen Türkiye'de muhalefet sorununun hala devam ettiğini söyledi. Türkiye'deki siyasi partilerin dünyada gelişen olayları okumaktan çok uzak olduğunu belirten Bakan Çelik, "Bunları anlamlandırmak ve çözüm üretmekten çok uzak. Onun için Türkiye siyasetinde tartışılmaması gereken konular gündemi işgal ediyor. Yakın geçmişte laiklik ve cumhuriyet tartışmaları birinci gündem maddesiydi. Laiklik ve  cumhuriyetteki sorunlar çözüldü mü? Milletin böyle bir derdi yok. Milletin içinde olmayan bir dert. Sanal bir ortamda, olmayan bir sorunu tartıştılar. Bugün kendilerinin gündemine, muhalefetin gündemine baktığınız zaman aslında sanal bir gündemi milletin önüne koydukları, olmayan bir gündemi ortaya koyduklarını gayet açık şekilde ortadadır. Bakıyorsunuz çok farklı bir gündem. Neden? Seçimlere kadar acaba AK Parti'nin aklığını nasıl giderebiliriz? Buradan bir çıkış yolu bulabilir miyiz? Milletin kafasını  bulandırabilir miyiz? Şunu söylemek durumundayım. Laik ve cumhuriyet tartışmaları nasıl gerçekçi bir şey değil ise şu an ki tartışmalar da seçime dönük tartışmalardır. Biz bunların filmini geçmişte gördük. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında 'Vay Tayyip Ağa' diye bir meşhur gazetenin villaların resmini çekerek, tüm o villalarının sahibi Tayyip Erdoğan olduğu resmini bu millet unutmadı. Sorunun başka birşey olduğunu milletimiz çok iyi anlamaktadır" dedi.

"YOLSUZLUK, HIRSIZLIK YAPANLARI BU TEŞKİLATLARA SOKMAYACAĞIZ" 

Türkiye'de 2001 yılında bankaların soyup soğana çevrildiğini, Türkiye'deki vurgunların, soygunların 50 milyar dolarla ifade edildiğini ifade eden Bakan Çelik, "Büyük meblağlar çuvallarla götürüldü. Memleketin bankacılık ve finans sektörü çökertildi. Her şey yok edildi, sıfırdan başladık. Soyan insanlar TC vatandaşı değil mi? TC vatandaşı. Bunlar bir yere mi gitti? Bir yere gitmediler. Bilgi sızmalarının altında yatan mekanizma budur. Türkiye'de nüfusun yüzde 1 veya 2'si bu işle meşgulse, bunların tamamı  iktidar partisinin etrafında yuvalanır, oradan nasiplenmeye çalışır. Bunlar bizim tercihimizde ve 'bahçemizde oturun' dediğimiz insanlar değil. Bir yolunu bulup akı karaya çevirme mücadelesi verirler. Onlar doyumsuz insanlardır. Doymayı bilmediği için her dönemde iktidarların yanında var olan insanlardır. AK Parti bugüne kadar hassas dengeyi götürdü getirdi. Bu süreci devam ettireceğiz. Yolsuzluk, hırsızlık yapanları bu teşkilatlara sokmayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 12:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?