7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Taş atan taraftara ceza

Bursaspor-Antalyaspor maçını izlemek için Bursa'ya giderken mola verdikleri petrol istasyonunda yoldan geçen Bursa plakalı araçları taşlayıp otistik bir kızın kör olmasına sebep olan Antalyasporlu taraftara, İnegöl İlçe Spor Güvenliği Kurulu tarafından para ve resmi müsabakalardan men cezası verildi.

30 Kasım 2008 tarihinde Bursaspor-Antalyaspor maçını izlemek için Bursa'ya gitmekte olan kırmızı-beyazlı taraftarlar, yoldan geçen Bursa plakalı araçları taşlamaya başlamıştı. Taşlardan biri Şerif Ali Kermen yönetimindeki 16 J 8723 plakalı otomobilin arka koltuğunda oturan 9 yaşındaki otistik özürlü Ebru Kermen'e isabet etmiş, küçük Ebru sol gözünden yaralanmıştı.

Olayın hemen ardından annesi Fatma Kermen ve babası Şerif Ali Kermen tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ebru yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alınırken, doktorlar 2 saat süren ameliyatın ardından küçük kızın sol gözünde yüzde 90 oranında görme kaybı oluştuğunu açıklamıştı.

İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şahitlerin ifadeleri ve akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde Antalyaspor taraftar kafilesi içinden tespit ettikleri 22 yaşındaki Şeref Ç., Asaf T. ve 19 yaşındaki Tayfun E.'yi gözaltına aldı. 2 zanlı serbest kalırken, Şeref Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önceki gün İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer başkanlığında toplanan İlçe Spor Güvenliği Kurulu, Türkiye genelinde büyük yankı bulan olayı değerlendirdi. Toplantıda, tutuklu bulunan Şeref Ç.'ye 5149 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereği bin 680 YTL para cezası ve 6 ay resmi müsabakalardan men cezası verildi

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?