7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Taşan dereler zor anlar yaşatıyor

Bursa'da etkili olan yağış kent merkezinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Taşan dereler sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, bir okulu su bastı. 

Edinilen bilgiye göre, şiddetli yağış merkez Yıldırım ilçesi Erikli ve 75. yıl Mahalleleri'ndeki derelerin taşmasına sebep oldu. Selle birlikte sürüklenen onlarca taş yolları kaplarken araçlarıyla evlerinden çıkanlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar yetkililerin duyarsızlığından yakınırken, okula gidemeyen öğrenciler mahallelerinde mahsur kaldı. 

75. Yıl Mahallesi'ne hiç bir minibüsün çıkmaya cesaret edememesi yüzünden Yıldırım Beyazıt Anadolu Teknik Lisesi'ne gitmek isteyen 14 yaşındaki Yusuf Çorbacı, vasıta bulamadığı için mahsur kaldı. Torununu okula götürmek isteyen dede Osman Çorbacı ise durumu belediyeye bildirdiğini onlarında kendisini BUSKİ'ye yönlendirerek oyaladıklarını iddia etti. 

Bu arada, tüm aramalara rağmen yetkililerin gelmemesinden yakınan vatandaşlar suyun yönünü değiştirerek, demir çubukla giderleri açmaya çalıştı. Erikli Caddesi selin sürüklediği taşlarla kaplanırken, Ankara yolu bir süre trafiğe kapatıldı. Belediye yolları kaplayan kaya parçalarını temizlemeye çalışırken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. 

Öte yandan, kent merkezinden gelen yüzlerce ihbara cevap vermeye çalışan itfaiye ekipleri de zor anlar yaşıyor. Karayolları ve TEDAŞ ekipleri de çalışmalara katılırken, Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesi göle dönüştü. Basketbol sahası ve oturma gurupları sularla kaplandığı okula gelen itfaiye her yeri kaplayan suyun çekilerek bitirilmeyeceğini ifade ederek geri döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 14:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?