7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

TEB'den genç girişimcilere kredi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) ile birlikte dünyada bir ilke imza atarak, Türkiye'de 18-35 yaş arasında kendi işini kurmak ve büyütmek isteyen girişimcilere yönelik 'Altın Bilezik' adını taşıyan mikro kredi projesi başlattı. 

TEB, UNDP ve GYİAD işbirliğiyle dünyada ilk kez uygulanacak olan bir modelle Türkiye'de 18-35 yaş aralığındaki kesime "mikro kredi" vermeye başladı. 'Altın Bilezik' adını taşıyan projeyle kendi işyerini kurmak isteyen veya mevcut işini geliştirmek isteyen girişimcilere destek olunması hedefleniyor. TEB Marmara Bölge Yöneticisi Ayhan Elbeyoğlu, 'Altın Bilezik' projesinden kendi işini kurmak veya işini geliştirmek için kredi başvurusu yapanlardan, meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunları veya 5 yıllık iş tecrübesi olanların yararlanabileceğini söyledi. Projede kredilerin hibe olarak verilmeyeceğini dile getiren Elbeyoğlu, alanlarında tanınmış ve saygın 3 kuruluşu bir araya getirerek, Türkiye'de üretime yönelik yatırımın ve girişimciliğin önünün açılmasına katkıda bulanacaklarını ifade etti. Projenin, 18-35 yaş grubunu hedeflemesi ve bir araya gelen tarafların niteliği bakımından dünyada bir ilk olma özelliğini de taşıdığını vurgulayan Elbeyoğlu, proje için Bursa'nın ve Ankara'nın pilot iller seçildiğini kaydetti. Bursa'da Garajlar, Beşevler ve Oto Sanayi ile Ankara'da Ümitköy, İvedik ve Meşrutiyet Şubeleri'nde başlayan projenin, önümüzdeki dönemlerde diğer illerde de hayata geçirilmesini planladıklarını vurgulayan Elbeyoğlu, yapılacak kredi başvurularının TEB ve GYİAD tarafından değerlendireceğini hatırlattı. 

TEB İşletme Bankacılığı Satış Yöneticisi Gökhan Erel ise kredisi onaylanan girişimcilere GYİAD üyesi işadamları tarafından danışmanlık verileceğini söyleyerek, "Başarılı olmaları için destek olunacak. Girişimciler, GYİAD'ın üye tabanında yer alan şirket sahip ve yöneticileri ile ilişki içinde olabilecek. Projede verilecek mikro krediler hibe olmayacak, iş yapma fikri olup, küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olanlara bu proje ile imkan sağlanacak. Kredi başvurularında finansal süreçler kadar, nitelikli iş planları da değerlendirilecek. Kredi alabilmek için TEB Bursa ve Ankara'daki belirlenen şubelere başvurmak gerekir. Kredi 18-35 yaş aralığında olanlara verilecek. Kendi işyerini kurmak isteyen veya mevcut işini geliştirmek isteyen girişimcilere destek olunacak. Meslek lisesi, meslek yüksek okulu mezunları veya 5 yıllık sektör deneyimi olanlar yararlanabilecek. Kredi başvuruları, TEB ve GYİAD tarafından değerlendirecek. 10 bin YTL'ye kadar olan kredilerle teminat aranmayacak ve 48 ay taksit uygulanacak" dedi. 

GİYAD Bursa Temsilcisi Burcu Akdere de dernek olarak genç girişimcilere ellerinden gelen desteği vereceklerini, tecrübelerini aktaracaklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 21:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?