8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tedbirler ölümlü kazaları önledi

Bursa'da Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin aldığı tedbirler sayesinde 9 günlük bayram tatili süresince şehirlerarası yollarda ölümlü kaza meydana gelmedi.

Edinilen bilgiye göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca Bursa'nın şehirlerarası yollarında sadece 10 yaralanmalı ve 32 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 22 kişi yaralandı.

Yetkililer, alınan tedbirler sayesinde ölümlü kaza yaşanmadığını belirterek, "Normalde 17 olan ekip sayısı, bayram sebebiyle 25'e çıkarıldı. Personelimiz 24 saat esasına göre izin yapmadan çalıştı. Özellikle şehirlerarası yollardaki 5 kara noktada tedbir alındı. Sürücüler megafonla ya da durdurularak uyarıldı" dedi.

Yetkililer, Bursa'nın şehirlerarası yollarının duble olmasının kazaların önlenmesinde rol oynadığını ifade ederek, "Sadece İnegöl-Bozüyük arasındaki Mezitler bölgesinde yol çalışmaları devam ediyor. Burada da sürücüleri durdurarak dikkatli olmalarını istedik. Ümitalan rampasında da sürücüler sürekli uyarıldı" açıklamasını yaptı.

Öte yandan şehir merkezinde bayramda 2 ölümlü, 54 yaralamalı, 97 maddi hasarlı olmak üzere toplam 153 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 2 kişi öldü, 83 kişi yaralandı. Yetkililer, bu rakamın da yıl ortalamasının altında olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?