7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tefeciler 'zincir'e takıldı

Bursa'da jandarma tarafından gerçekleştirilen 'zincir' adı verilen operasyon kapsamında yüksek faiz oranlarıyla tefecilik yapan, işadamlarının işyeri, konut ve fabrikalarına el koydukları öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda 105 adet tapu ele geçirilirken, tefecilerin mağdurların çok sayıda taşınmaz malına el koyduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbar üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri daha önceden galericilik yaptığı belirtilen 'muhtar' lakaplı Ramazan A. (46) ve 6 arkadaşının evlerine Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya ilçelerinde operasyon düzenledi.

Zanlıların yüksek faizle borçlandırdıkları işadamları ve müteahhitlere boş senet imzalattıkları, vadesi geldiğinde ödeyemeyenlerin ev, işyeri ve fabrikalarına el koydukları bildirildi. Bir işadamının 600 bin YTL aldığı borcuna karşılık kısa sürede 1 milyon YTL'lik hesap çıkarıldığı öğrenildi.

Savcılık yeni mağdurların müracaatlarını beklerken, yapılan operasyonda zanlılarla birlikte 1 adet silah, 105 adet tapu, 57 bin YTL nakit, 2 şarjör, 104 adet 9 milimetre fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan İ.A.(44) N.A.(23) B.A.(32) N.A.(23),M.Ö.(43) M.S.S.'nin (43) sorgulamalarının ardından "nitelikli dolandırıcılık", "çek senet tahsilatı", "darp", "cebir ve şiddet uygulayarak haksız mal edinme", "işyeri kurşunlatma ve silahlı tehdit" iddiasıyla adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. "Zincir" adı verilen operasyonun bugüne kadar Bursa'daki geniş kapsamlı tefeci operasyonlarından birisi olduğu ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 16:38:28
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 16:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?