7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tekel işçilerinden eylem

Tekel işçilerinin Türkiye genelinde başlattığı 'iş yerini terk etmeme' eylemine, Bursa'dan da destek geldi. 

Tekel'in özelleştirilmesini protesto amacıyla Tek Gıda İş Sendikası tarafından Türkiye genelinde başlatılan 'iş yerini terk etmeme' eylemine Bursa'dan da destek geldi. 150 işçinin çalıştığı Kayhan'daki Tekel binasında toplanan sendika üyeleri, 'IMF defol, bu memleket bizim'' sloganları atarak özelleştirmeye karşı çıktı. 

İşçiler adına bir açıklama yapan sendikanın Marmara Bölgesi Başkan Yardımcısı Mahmut Kambal, Tekel'in sigara üretim işinin özelleştirilmesi sürecinde teklif verme süresinin bitimine yaklaşıldığına dikkat çekerek, "Aylardır yetkilileri uyarıyoruz. Tekel'in bu ülke için önem ve değerini anlatıyoruz. Bizim üretim yapacak, emeğimizi değerlendirecek iş yerlerine, fabrikalara ihtiyacımız var" dedi. Tekel'in, bu ülkenin en önemli değerlerinin başında geldiğini anlatan Kambal, şöyle konuştu: "Çalışanıyla,
ekicisiyle, satıcısıyla milyonlarca insana ekmek sağlıyor. Ekmeğimizi yabancılara peşkeş çekmeye hakkınız yok. Gerçek milli irade, Tekel ile hayat bulan milyonlardır. Tekrar söylüyoruz, Tekel'in özelleştirilmesine, fabrikalarımızın kapatılmasına, özel sektöre satılmasına onayımız yok. İşsizliğe, yoksulluğa, özelleştirmeye hayır demek için bu gece fabrikalarımıza kapanıyoruz. Bu bir gecelik uyarıdır. İşçinin gücünü sınamaya kalkarlarsa, bunun elbette devamı gelecek. Hedefimiz Tekel'i yaşatmak. Bunun için 18 Şubat günü Ankara'da toplanıyoruz." 

Konuşmanın ardından sloganlar atan işçiler, daha sonra olaysız bir şekilde fabrikaya döndü. Sendikaya bağlı 30 bin işçinin 18 Şubat'ta Tekel'in satışıyla ilgili toplantının yapılacağı Ankara'da toplanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 10:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?