7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tekstilci cinayetine ceza yağdı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 4 yıl önce tekstilci Ali Arasan'ı öldürttüğü iddia edilen muhasebecisi ile birlikte 2 kişinin davasında ceza yağdı. Müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklardan ikisine ayrıca 1 ay geceli gündüzlü hücre hapsi verildi.


1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan haklarında verilen müebbet hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulan tutuklu sanıklar Ö.A.V. (49), kardeşi H.S.V. (42) ve H. İ. (47), bugün tekrar hakim karşısına çıktı.


Duruşmaya avukatı ile birlikte katılan öldürülen işadamının ağabeyi A.A. ise sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Söz alan sanık avukatları, tutuklamanın tedbir olmaktan çıkıp hüküm halini aldığını belirterek, "Yargıtay, verilen cezayı sanık Ö.A.V.'nin panik atak hastası olmasının altındaki sebebin baskı altında ortaya çıkması konusu araştırılmadığı için bozmuştur. Sanıkların hazırlık aşamasındaki ifadeleri avukat huzurunda alınmadığı için yok hükmünde olması gerekir. Tahrik hükümleri uygulanmamış, tasarlayarak öldürme suçunun unsurları oluşmamıştır. Bu yüzden sanıklar suçsuzdur. Beraatlarına, olmadığı takdirde de tahliyelerine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.


Son sözleri sorulan sanıklar Ö.A.V. basın yasağı koyulmasını talep ederken, "İlk duruşmadan bu yana suçsuz olduğumu söylüyorum. Olayla hiçbir ilgim yok. Beraatımı istiyorum" derken, kardeşi de H.S.V. ise, "51 aydır tutukluyum. Baskı altında ifadem alındı. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.


Diğer sanık H.İ. ise, "Ben başından beri olayı anlatıyorum. Bu olay tamamen maktul ile benim aramda cereyan etmiştir. Diğer iki sanığın bununla bir ilgisi yok" dedi.
Mahkeme adam öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği sanıkların hükmünü müebbet hapis cezasına çevirdi. Ayrıca Ö.A.V. ile H.İ.'yi 1 ay boyunca geceli gündüzlü hücre hapsine çarptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 11:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?