8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Telekom'dan Kestel'e internet evi

Türk Telekom'un 'Her ilçeye bir internet evi' projesi çerçevesinde Kestel'e açtığı internet evi, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Türk Telekom sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. 'Her ilçeye bir internet evi' projesi kapsamında Türk Telekom'un Kestel'de yaptığı 20 bilgisayarlı internet evi hizmete girdi. Kestel Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde yer alan internet evi, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile çok sayıda protokol üyesinin de katılımıyla hizmete açıldı. Açılış öncesi konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, teknolojinin hızla geliştiğini belirterek, "Teknolojiye ayak uydurmayanlar ilerleyemez. İnternet tüm dünyada hızla yaygınlaşan bir hizmet. Artık internet sayesinde her şey daha kolay, daha verimli, daha pratik olarak işliyor. 

Okullarımızda artık internet eğitimi veriliyor, ama okulda bu imkanı bulamayan gençlerimiz var. Bu internet evleri sayesinde herkes interneti kullanma imkanına sahip olabilecek. Devletimizin kontrolü altında yeni nesillerimiz internetten faydalı şekilde yararlanabilecek" dedi. 

İl Telekom Müdürü Mustafa Öztürk ise konuşmasında Türk Telekom'un yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türk Telekom'un 7,5 milyar YTL'yi aşan cirosunun yaklaşık yüzde 1,5'ini sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptığını ifade ederek, "Türk Telekom en önemli sosyal sorumluluk projesi olan 21. yüzyıl için eğitim projesini eğitim alanında gerçekleştirmektedir. Türk Telekom yıl sonuna kadar toplam 55 adet okul ve eğitim tesisinde yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlayacaktır. Geçen yıl başlayan internet evleri projesi sayesinde Türkiye'nin tüm ilçelerinde ortalama 20 bilgisayarlı internet merkezleri açılmaya başlandı. Bursa'da da 17 ilçe ve jandarma olmak üzere 18 adet internet evi hizmete girmiştir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz MEB projesi keapsamında bugün itibariyle Bursa'da 605 okula ADSL hizmeti verilmiştir. 166 okula daha bu hizmet sunulacaktır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından 20 bilgisayarlı internet evi hizmete açıldı. İlk olarak öğrenciler hizmetten yararlanırken, Vali Harput ise öğrencilerin çalışmalarını yakından izledi. 

HARPUT'DAN HÜKÜMET KONAĞI'NA İNCELEME 

Vali Şahabettin Harput, internet evi açılışının ardından ilçe merkezine yeni yapılan Hükümet Konağı'nda incelemelerde bulundu. İlçe Kaymakamı Erhan Özdemir'den bina hakkında bilgi alan Harput, konağın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 14:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?