7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Telesiyejler ne zaman açılacak?

Uludağ'da, iki kişilik telesiyejlerin bir yıldır kapalı tutulması başta Araplar olmak üzere gelen ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratıyor.

Uludağ'da 40 yılı aşkın süredir kazasız olarak hizmet veren teleferik sisteminin gezi maksatlı tamamlayıcı tesisi olan telesiyejler geçen yıl yaşanan bir kazadan sonra tam bir yıldır kapalı tutuluyor.

Sarıalan ile Çobankaya arasında yaklaşık 3 kilometrelik güzergahta Uludağ'ın havadan görülmesine imkan sağlayan iki kişilik telesiyejler, kazadan sonra yapılan bakım çalışmasına rağmen açılmıyor.

Geçen yıl temmuz ayında Çobankaya istasyonu yakınında bir kabinin freninin boşalarak önünde seyreden başka bir kabine kayarak çarpması neticesinde Kızılay kampına gelen bir kız çocuğu 25 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. Tarihinde ilk kazasını yapan telesiyejde bu konuda açılan davada 3 teknisyenin bakımdan ihmali bulunduğu gerekçesiyle yargılanması sürüyor. Ancak işletmenin bütün bakımları yapılarak tesislerin yeniden çalışır hale getirilmesine rağmen bir türlü tesisler açılmıyor.

Çobankaya'da kampta kalan yaklaşık 100 ailenin Bursa'ya ulaşımda da kullandığı telesiyejlerin çalışmaması en fazla Uludağ'a gezmeye çıkan Arap turistleri üzüyor. Tatilci vatandaşlar ise, tesislerin çalıştırılmamasının, kazada suçlamanın bakım yapan teknisyenlere kaydırılmasının psikolojik etkisi olduğunu belirtirken, devam eden davanın telesiyejin kapalı tutulmasında bir etkisi olmadığı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 18:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?