7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Temiz okullara beyaz bayrak

Bursa'da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan 'Beyaz bayrak' projesine katılan okullardan 44'ü gerekli kriterleri yerine getirerek ödül almaya hak kazandı.

Toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi ile okul sağlığının iyileştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan 'Beyaz bayrak projesi'nde kriterleri yerine getiren 44 okul ödüllendirildi. Konuyla ilgili Çarşamba Valilik Binası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Şahabettin Harput, AB sürecindeki Türkiye'de tüm kurumların belli bir seviyeye getirilmesinin görevleri olduğunu belirtti.

Okulların gelecek nesillerin yetiştirildiği ve toplu yaşam alanları olduğunu belirten Şahabettin Harput, "O yüzden okullarımızda temizlik ve sağlık amacıyla 56 kriter belirlendi. Bu kriterler tüm okullarımıza duyurulmuştur. Kendine güvenen okullar da projeye katılmıştır. Projeye 77 okul katıldı. Ciddi denetleme süreci sonunda 44 okul tüm kriterleri yerine getirip beyaz bayrağı almıştır. 2 yıl süreyle bu bayrağı, okullar şan ve şerefle taşıyacaktır. Bu bayrak itibar, sağlık sembolüdür. Umarım diğer okullarımız da bu başarıyı yakalar. Bursa, tüm okullarıyla hak ettiği yere umarım gelir" dedi.

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik ise asıl görevlerinin insanların hastalanmalarını önlemek olduğunu ifade ederek, Bursa genelindeki 77 okulun proje için başvuru yaptığını söyledi. İncelemeler sonucunda 44 okulun kriterlere uygun olduğunun saptandığını dile getiren Çelik, diğer okullarında ödülü alabilecek duruma gelmesini temenni etti.

Mili Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklı olması gerektiğini belirterek, "Temizlik ve hijyen konusunda tüm okulları gerekli önlemleri aldı. Bu konulara daha fazla özen gösteren okullar da başarılı olmuştur. Gecen sene 46 okul, bu yıl ise 44 okul beyaz bayrak almayı hak etti. Proje 2 yıl daha devam edecek. Umarım bütün okullar özveriyle çalışır ve hepsi beyaz bayrağı almayı başarır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından projeye katılan 77 okuldan kriterlere uyan 44 okul beyaz bayraklarla ödüllendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?