7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Termal sulara TÜRSAB talip

Bursa'nın turizmde hak ettiği noktaya gelebilmesi için çalışmalar yapan ve projelerini kent yöneticileriyle paylaşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Vali Şahabettin Harput'u ziyaretinde, termal sular için İl Özel İdaresi tarafından kurulacak şirketin işletmesine talip oldu.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret ederek, yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri aktardı.

Bursa'nın doğal zenginliklerine rağmen turizmde istenen noktaya bir türlü gelemediğine dikkat çeken Mehmet Akkuş, "Bursa yüzyıllardır akan jeotermal sular gibi bir nimeti maalesef kentin yararına kullanamamıştır. Özellikle Avrupa'daki yaşlı nüfus artık bu tür kaplıcaların bulunduğu merkezleri tercih edip ciddi harcamalar yaparken, biz tesis ve planlama yönünden eksikliklerimizi gideremediğimiz için sağlık turizminde geçmiş yıllardan bile daha kötü durumdayız. Sizin bu konudaki çabalarınızı takdirle izliyoruz. Biz de kentimizin sağlık turizmi merkezi olması için pazarlama çalışmalarının yanı sıra gerekirse elimizi taşın altına koyarak, işletmeci olarak da hizmet vermeye hazırız" dedi.

Kentin turizmde öne çıkması için jeotermal suların daha etkin kullanılması gerektiğini ifade eden TÜRSAB'a hak veren Vali Harput ise gelişmeleri açıkladı. Harput, "Bursa termal zenginliğinden istenen düzeyde ve kapasitede yararlanmıyor. Bu yüzden Valilik olarak İl Özel İdaresi kanalıyla termal kaynakların yeniden ortaya çıkarılması için büyük bir çalışma başlattık ve kentin termal su potansiyelini incelettik. İlk araştırmalarda, ilimizin değişik bölgelerinde 120 dereceye varan sıcaklıkta ve saniyede 50-200 litre debide çok zengin su kaynakları tespit edildi. Bu suyun gerek enerji, gerek şehir ısıtması, gerekse de sağlık turizmi ile seracılık konularında değerlendirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi öncülüğünde bir anonim şirket kurulması talebimiz Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Bu çalışmalarımızda her zaman TÜRSAB'ın desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Ziyarette ayrıca Uludağ'daki planlama, ulaşım ve altyapı sorunları ile sanayi turizmi konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?