7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Terminal ihalesi iptal edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletilmesi için açılan ihale, Bursa Otobüs Yazahanecileri Koperatifi'nin (BOY-KOOP) açtığı dava sonucu iptal edildi. BOY-KOOP Başkanı Ali Cakalıoğlu, belediye ile kendilerinin bir meselesi olmadığını, ancak Büyükşehir Belediye Encümeni'nin daha önce yapılan sözleşmeyi göz ardı ederek ihaleye çıkması sebebiyle itirazda bulunduklarını söyledi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Şehirlerarası Otobüs Terminali ve müştemilatının 1 yıl işletilmesi için bugün çıkacağı ihale iptal edildi. Bursa Otobüs Yazahanecileri, 10 yıl kullanma hakkı sonrasında kiralama ilgili şartlarda, mevcut işletmeci ile önce görüşüp kira sözleşmesi hazırlanır ibaresinin gözardı edildiğini belirttiler. BOYKOP'un encümenin sözleşmeyi göz ardı ettiği gerekçesiyle 3. İdare Mahkemesi'nde açtığı ihale iptal davasında, yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Aylık 700 bin YTL olan kira ve geçici teminat tutarı ise 252 bin YTL olarak belirlenen ihale mahkemenin bu kararı üzerine yapılmadan iptal edildi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan BOY-KOOP Başkanı Ali Cakalıoğlu, "Bizim belediye ile bir sıkıntımız yok. Biz yıllar önce yapılan mukaveledeki şartların belediye encümeni tarafından gözardı edilmesine itiraz ettik. İdari yargı itirazımızı değerlendirdi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bundan sonra gelişmeleri takip edeceğiz. Biz yıllardır BOY-KOOP olarak bu terminale çok emek verdik. Şimdi haklarımızı savunuyoruz. Karşılıklı mutabakat ile, yapılması gerekenleri yerine getirip yolumuzda yürümek istiyoruz" dedi. 

İptal edilen ihalenin ardından atılacak adımların ne şekilde olacağı merak konusu oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orkay fidan IP: 88.236.113.xxx Tarih : 17.09.2008 04:50:25

ya kardesım bu ıhaleyı ıptal ettınızde basınız göğemi erdi sanki yazahaneler cok duzgun yolcuyla ılgilenıyoda sahıs yazahanelerıne bu ısı bırakıyosunuz.Asıl bu isi sırketler yanı otobus fırmalarının kendılerıne bırakın.