7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Terminal üst geçidi hizmete açıldı

Yalova Yolu şehirlerarası otobüs terminali girişinde yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlayacak üst geçit törenle hizmete açıldı. 750 bin YTL'ye mal olan üst geçit sayesinde, bölgede ölümlü kazaların da önüne geçilecek. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, belediye ve özel sektör işbirliği yapılan üstgeçidin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 4 yıl önce dikilen fidanların meyve vermeye başladığını belirterek, 2008 yılının söz verdikleri gibi açılış yılı olduğunu söyledi. Yatırımlar ile marka kent Bursa’nın fotoğrafının netleşmeye başladığını ifade eden Başkan Şahin, “Ulaşım yatırımlarımızla Bursa’nın kanayan yarasını iyileştirdik. Kent Meydanı ve Çarşısı, Kent Hali, Emirsultan ve Sıcaksu dönüşüm projeleri ile Bursa’ya modern bir ivme kazandırdık. Fakat bizim için hizmetin küçüğü büyüğü olmaz. Önemli olan insanımıza yararlı olmasıdır” dedi. 

Terminal üstgeçidinin de bu düşünceden hareketle hayata geçirilmiş bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Şahin, üstgeçidin bölgedeki yaya trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını kaydetti. Şahin, modernliği ile Bursa’da bir ilk olan terminal üst geçidinin, 44 metrelik uzunluğu, 4 metrelik genişliğiyle ve engelli asansörüyle de yayalara konforlu hizmet sunacağını söyledi. Terminal üstgeçidinin inşasında birlikte yönetimin en güzel örneklerinden birinin yaşandığına dikkati çeken Şahin, bilgi ve teknoloji çağı olan günümüzde her şeyi devletten beklemenin dar bir anlayışı beraberinde getireceğinin altını çizdi. 

Terminal üstgeçidinin yapımında gerçekleştirilen işbirliğinin yerel anlamda da ve ülke ekonomisine de katkısının büyük olduğuna işaret eden Başkan Şahin, “Programımızda yer alan bu projenin yapımını üstlenen Harput Grup yönetimine teşekkür ediyorum. Harput Grubun, örnek gösterilecek bu davranışı sayesinde Bursa’mız en uzun üstgeçidine de kavuşmuş oldu. Modernliği ile göz dolduran üstgeçidinin üst güvenlik nedeniyle açık bırakıldı. Yayalar artık Yalova Yolu’na daha güvenli geçebilecekler. Terminal üstgeçidi ile birlikte Bursa 9 adet üstgeçide kavuşmuş oldu. Kentin farklı noktalarında da üstgeçitler yapacağız” dedi. 

Harput Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser, Bursa’da kazandıklarını yeniden Bursa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, halkın yararına bir hizmete imza atmaktan duydukları sevinci dile getirdi. Harput Grubun 50. yılını yaşadığını ifade eden Etkeser, yakın zamanda tamamlanacak, Acemler üstgeçidi ve bir ilköğretim okulunu da 50 yıl anısına Bursa’ya armağan edeceklerini kaydetti. 

Açılışa katılan Bursa Valisi Şehabettin Harput da, kamu ve yerel yöneticilerin kent üzerindeki sorumluluğunun büyük olduğunu ancak bu sorumluluğun özel sektörle paylaşılarak hafifletilebildiğini kaydetti. Yöneticilerin eğer büyük eserler bırakabiliyorlarsa o kente ya da bölgeye karşı sorumluluğunu yerine getirmiş olacağını ifade eden Vali Harput, özel sektör, belediye işbirliği ile yapılan bu üstgeçidin de basit bir çalışma değil, insan hayatına yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e, şehrin vizyonunu yukarılara taşıyan projelerinden ötürü teşekkür eden Harput, son 4 yıldaki yatırımlar ile Bursa’nın kaderinin değiştiğini söyledi. 

Açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, üstgeçidin yanı sıra Bursa’ya hizmetlerinden ötürü Harput Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser’e çini vazo hediye etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Harput, Başkan Şahin ve diğer davetliler vatandaşlarla birlikte üstgeçitte basın mensuplarına poz verdiler.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?