7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Teröre lanet' mitingi

Bursa'da sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği 'teröre lanet' mitingine katılan vatandaşlar PKK'ya lanet yağdırırken, oğulları askerde olan analar gözyaşlarını tutamadı. 

Vatandaşlar evlerinden Türk bayrakları sallayarak yürüyüşe destek verirken, çok sayıda balıkçı teknesi de Mudanya İskelesi'ne gelerek bayrak açtı. 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde sivil toplum kuruşlarının ortaklaşa düzenlediği 'teröre lanet' mitinginde teröre lanet yağdı. Mutareke Meydanı'nda toplanan yaklaşın bin kişi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler vurulunca değil, unutulunca ölür' yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüşe katılan vatandaşlara Türk bayrağı dağıtılırken, Mudanya Gençliği topluluğu tarafından Aktütün Karakolu'nda ve Diyarbakır'daki saldırıda şehit olan asker ve polislerin tek tek isimleri sayılarak
'burda' denildi. Bu arada çok sayıda balıkçı teknesi de Mudanya İskelesi'ne gelip bayrak açarak yürüyüşe destek verdi. 

Vatandaşlar, Mudanya Belediyesi orkestrasının çaldığı 10. Yıl Marşı eşliğinde Mütareke Meydanı'ndan Mudanya İskelesi'ne kadar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında bütün ev ve işyeri Türk bayraklarıyla donatılırken, bazı vatandaşlar da evlerinin camlarından bayrak sallayarak destek verdi. İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken, oğulları askerde olan anneler İstiklal Marşı'nı ağlayarak söyledi. Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, "Türkiye 30 yıldır terörle savaşıyor. Çok sayıda şehit vermemize rağmen bazı politikacı ve ülkeler uydurma insan hakları dosyalarını ortaya atarak bizleri derinden yaralıyor. Onlara destek verip üzerimize gelenlere hoşgörülü davranmamızı kimse beklememeli. Uyanık ve kararlı olmalıyız. Terörü içeride ve dışarıda kınamayanlara ülkemizin gücü hissettirmeliyiz. Tarih onları asla affetmeyecek" dedi. 

Konuşmanın ardından Aktütün Karakolu'nda ve Diyarbakır'daki saldırıda şehit olan asker ve polislerin isimleri tekrar sayılarak 'Burda' denildi. Duygusal anlar yaşayan asker anaları da 'Meclis'te PKK istemiyoruz. 35 bin kişinin canını alan terörist başının artık bakılmasını istemiyoruz' diye konuştu. Bazı asker anaları da Türk bayrağına sarılarak gözyaşı döktü. 

Oğlunun Tokat'ta vatani görevini yaptığını dile getiren asker annesi, "Şehit haberlerini gördükçe her gün ağlıyorum. Bu vatan bizim. Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakan' sesleniyorum. Bizleri de yavrularımızla birlikte askere alsınlar. Tüm şehit ailelerinin acısını paylaşıyorum" diyerek duygularını dile getirdi. Mitinge katılar bir kadın ise, "Terör örgütüne destek olanlara iş ve aş verilmesin. Onların belini ancak bu şekilde kırabiliriz" şeklinde konuştu. 

Kadriye İres isimli asker annesi ise, oğlunun Giresun Süme'de askerlik yaptığını belirterek, "Allah düşmanlarımızın gözlerini kör etsin. Vatanımız sağolsun. Şehit ailelerinde başı sağolsun" diyerek tepki gösterdi. 

Asker babası İbrahim Doğru ise oğlu Tolga Doğru'nun Hakkari Dağlıca'da askerlik yaptığını dile getirerek, asker analarına ,"Sakın ağlamayın, onlar bizim için dağların tepelerinde askerlik yapıyor. Sakın gözyaşı dökmeyin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 00:15:39
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 00:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?