7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Teröre lanet yürüyüşü

Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği'ne bağlı sendika üyeleri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na yapılan ve 15 askerin şehit olduğu saldırıyı yürüyüşle protesto etti. Emniyet güçleri, provokasyon ihtimaline karşılık kalabalığın Atatürk Anıtı'na yürümesine izin vermedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na yapılan ve 15 askerin şehit olduğu saldırıya Bursa'da da tepki gösterildi.

Kamu-Sen Bursa İl Temsilciği'ne bağlı sendika üyeleri, sendika binası önünden Heykel'deki Atatürk Anıtı'na kadar yürümek istedi. Santral Garaj ve Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde sloganlar atarak yürüyen sendika üyeleri, Fomara Meydanı'na geldiklerinde polis engeliyle karşılaştı. Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyeleri ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Polisin provokasyon ihtimali üzerine izin vermediği sendika üyeleri, çirkin görüntüler oluşmaması için isteklerinden vazgeçerek açıklamalarını Fomara Meydanı'nda yaptı. Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Yeter artık. Yıllardır gerekenin yapılacağını söyleyerek milletimiz oyalanıyor. Uluslararası ilişkiler adına gerçekleştirilen sözde demokratik açılımlar sayesinde şımartılan terör unsurları, insanlarımızı rahat uyuyamaz hale getirmiştir. Önceliğiniz Türk milletinin huzuru ve devletimizin birliği olmalıdır. Şehitlerimize rahmet, milletimize sabır diliyoruz" dedi.

Protesto yürüyüşüne vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Sendika üyeleri, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attıktan sonra İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

Bu arada oğlunun Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde askerlik yaptığını belirten Goncagül Özkır, Fomara Meydanı'ndaki basın açıklaması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Saldırı haberini duyduğu anda çok üzüldüğünü ifade eden Özkır, "Benim oğlum da şehit olabilirdi. Tüm askerler şu anda benim oğlum gibi. Bu hainlerin eylemlerine artık bir son verilmeli. Evlatlarımız kör kurşuna hedef olmamalı" diyerek duygularını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 17:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?