7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Teröre tepki yürüyüşü

Hakkari'deki jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda 15 erin şehit edilmesinin ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanlığı'ndan bir grup, şehir merkezinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak saldırıyı kınadı. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda 15 erin şehit edilmesine tepkiler sürüyor. MAZLUM-DER ve Memur-Sen'in tepki yürüyüşünün ardından Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı'ndaki bir grup da olayı kınamak için parti binasından Orhangazi Parkı'na kadar yürüdü. Tekbirler ve Mehter Marşı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını açan partililer, "Şehitlerin bedeli, Apo iti ölmeli", "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK",
"Mecliste PKK istemiyoruz", "Bursa uyuma, şehidine sahip çık" sloganları attı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte gençler, dev bir Türk bayrağı açtı. BBP İl Başkanı Tahir Kahveci'nin 8 yaşındaki oğlu Osman, Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın'ın da 4 yaşındaki oğlu Alperen ile birlikte yürüyüşe katılması dikkat çekti.
Tarihi büyükşehir binası önünde açıklama yapan BBP İl Başkanı Tahir Kahveci, "Yine 'Vatan sağ olsun', yine 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diyeceğiz. Şüphesiz şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şüphesiz vatan sağ olsun. Ama yeter artık; sloganlardan öteye geçme zamanı geldi ve geçmektedir. Artık yeter. Bu milletin üzerindeki bu belayı bir an önce savmalıyız. Her şehit cenazesinin ardından 'bu son olsun' diyoruz. Ama maalesef son olmuyor. Terörün bittiğini söylüyorlardı. Hatta 'Kuzey Irak BBG evine döndü' 

deniliyordu. Terör yuvalarının gözlem altında olduğu belirtiliyordu. Ama gelinen noktada öyle olmadığının hüznü içindeyiz" dedi. 

Terörle mücadele konseptinin değiştirilmesi gerektiğini savunan Kahveci, "Terörle mücadelede mobil güçler kurulsun. Terörle mücadele ederken terörün arkasındaki güçle de mücadele edilsin. Bütün kaynaklar kurutulsun. Sınır ötesinde, okyanus ötesinde, neredeyse oraya müdahale edilsin. Orası kurutulsun. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu. 

Polis, partilileri açıklamasının ardından eyleme son vermeleri konusunda uyarırken, çevik kuvvet ekipleri de gruba parti binasına kadar eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 11:25:16
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 11:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?