7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Ters yöne giren minibüs dehşeti

Bursa'da aşırı hız nedeniyle sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybeden minibüsün karşı şeride geçmesi sonucu 6 araç birbirine girdi, 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Kamyonette sıkışan sürücü güçlükle çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre kaza, sabah 09.00 sıralarında Bursa-İzmir yolu Merinos Kültür Merkezi önünde meydana geldi. Şehir merkezi yönüne giden Hakkı B. idaresindeki 16 BJ 760 plakalı minibüs, aşırı hız ve yağışlı hava nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçti.

İrfan Yaşar idaresindeki 16 HC 564 plakalı kamyonete çarpan minibüs kaldırma çarparak durabildi. Bu sırada aynı güzergahta seyreden Radi Demir, Hayri Yavuz, Musa Yıldız ve Sabri Güler'in kullandığı araçlar da kamyonet ve minibüse arkadan ve yandan çarptı.

Kazanın ardından karayolu uzun süre trafiğe kapatılırken, araç içerisinde sıkışan kamyonet sürücüsünün kurtarılması için itfaiye ve sivil savunma ekipleri seferber oldu. Hurdaya dönen araçta ağır yaralanan İrfan Yaşar, yaklaşık 20 dakika süren kurtarma çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Kurtarılma çalışması sırasında koluna serum takılan Yaşar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşar'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Boyunduruk takılan ve şoka girdiği belirtilen minibüs sürücüsü Hakkı B.'nin yanı sıra diğer araçlarda yaralanan İsmail Zengin ve Ali Boğa isimli şahıslar da hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahar IP: 88.246.118.xxx Tarih : 31.12.2008 18:01:08

walla geçmiş olsun allah acil şifaalar wersin