8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tezhip sergisi göz kamaştırdı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Temaşa-i Ramazan etkinlikleri bünyesinde açılan tezhip sergisi, sanatseverlerin beğenisini topladı. 

Ramazan ayında vatandaşları birbirinden özel etkinliklerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, sanat tutkunlarını, zarif eserlerin yer aldığı sergilerle buluşturmaya devam ediyor. 

Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenime açılan, Yalova Nakışhanesi Tezhip Atölyesi öğretmeni Fatma Zehra Aktaş ile 17 kursiyerin eserlerinin yer aldığı sergi, Bursalılardan büyük ilgi gördü. Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı'nın da katıldığı sergide, Türk kültürünün geleneksel örnekleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Bursalılardan büyük ilgi gören sergi, 20 Eylül Cumartesi gününe kadar görülebilecek. Arapça'da 'altınlama, yaldızlama' anlamlarını taşıyan tezhip çalışmalarını daha önce Yalova, Kütahya, Ürgüp ve Antalya'da sergilediklerini anlatan kursiyerler, Bursa'da gördükleri ilginin mutluluğunu yaşadıklarını, belirterek tezhip sanatını Bursalı sanatseverlerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Valiliği'ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?