7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tıp Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, 33. dönem mezunlarını verdi. 76 öğrenci, düzenlenen mezuniyet gecesinde diplomalarını aldı. 

Uludağ Üniversitesi Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet gecesine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, YÖK üyesi Halis Ayhan, öğretim görevlileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. 76 tıp öğrencisinin mezuniyet gecesinde mutluluk ve hüzün aynı anda yaşandı. Evlatlarının doktor olmasının mutluluğunu yaşayan ailelerinin alkışları arasında salona giren öğrenciler adına konuşma yapan dönem birincisi Ceylan Canbaz, "Hastaların gözlerindeki mutluluğu gördükten sonra ne kadar önemli bir seçim yaptığımı gördüm" dedi. 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müfit Parlak ise, konuşmasında zor anlar yaşadı. Veda konuşmasında duygulanan Parlak, "Öğrencilerimiz zaman zaman zorlandılar. Hocalarına sitem ettiler. Nöbetlerde yorgun düştüler. Ama hiçbir zaman yılmadılar. Onlarla ne kadar kıvansanız azdır" diye konuştu. 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, kendisinin de bir tıp öğrencisi olduğunu hatırlatarak, "Ancak bizim ne mezuniyet törenimiz oldu, ne de sınavlara zamanında girebildik. Sizler Türkiye'nin en saygın üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Bunun değerini bilin. Biz sizi doktor olarak yetiştirdik. Yarışmacı öğrenci olarak yetiştirmedik. Buradan çıktıktan sonra hekimlik yapacaksınız. İnsanlara sağlık sunacaksınız. Sizlerden bir tek beklentim var. Önümüze gelen her hastaya benim annem, babam olsaydı veya çocuğum olsaydı neler yapardım diye düşünün ve o hastaya öz anneniz, babanız veya çocuğunu gibi bakın. Sakın onlardan bir şey beklemeyin. Sonunda onlar size teşekkür edecektir. Kendinizle hastanız arasına mesleki bilgileriniz dışında bir şey koymayın. Doktorların ücreti onu onure etmektir" şeklinde konuştu. 

Törende konuşan YÖK üyesi Halis Ayhan da, mezun olan öğrencilerinin ileride hocaların yerine geçeceğini hatırlatarak, "Sizler yaptığınız araştırmalar ile bilime ışık tutacaksınız. Yeni gelişmelere imza atacaksınız" dedi. Ayhan, torunu Sinan Karacabey'in Tıp Fakültesi'nden mezun olmasının sevincini yaşadı.
Okul birincisi Ceylan Canbaz ile ikincisi Murat Şambel'in şarkıları geceye renk katarken, okulun yaş kütüğüne plaket çakan Canbaz, mutluluğunu ailesi ve hocalarıyla paylaştı. Öğrencilerin mezuniyet coşkusu kep atma töreni ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?