8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Tiyatro Festivali’ Bursa'yı şenlendirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. 

Bu yıl 5’i yabancı 10 topluluğu ağırlayan ‘13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, 11 Ekim Cumartesi ile 17 Ekim Cuma tarihleri arasında sanatseverlere neşeli anlar yaşattı. Festival süresinde oyunları ilgiyle izleyen Bursalılar, tiyatro salonlarını hınca hınç doldurdu. 

Festivale katılan ekiplerden İspanyalı Da.Te Danza grubu, ‘Kristal Düşler’ adlı oyunu, Nilüfer Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergiledi. Festivalin en dikkat çeken ekiplerinden biri de Lübnan’dan Bursa’ya gelen Khayal Kukla Tiyatrosu oldu. Kukla yapımını Rusya’da öğrenen ve çalışmalarını Beyrut’taki atölyelerinde sürdüren güçlü kadro, ‘Hadi Merjane, Uyu!’ oyunu ile sultanın bir türlü uyuyamayan oğlu Mercan’ın Binbir Gece Masalları’nın kahramanı Şehrazad ile tanışmasını ve dinlediği hikayeleri anlatıyor. 

Drama öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen ilk atölye çalışmasını Danimarka Teater TT Sanat Yönetmeni Torkild Lindebjerg yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?