7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tiyatro Festivali ‘Şahmeran’ ile başladı

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreniyle başladı.

Çocuklara ve gençlere tiyatroyu sevdirmek amacıyla bu yıl 13. kez gerçekleştirilen festivalin açılışında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Şahmeran’ adlı oyunu sahneledi. İyi ile kötünün mücadelesini gözler önüne seren Şahmeran efsanesi, büyük küçük tüm konukları büyüledi. Oyunun gösteriminin ardından izleyiciler, Şehir Tiyatrosu sanatçılarını alkış yağmuruna tuttu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İdris Uysal, törende yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin fiziki yatırımların yanı sıra kültürel faaliyetlere de önem verdiğini ifade etti. Uysal, “17 Ekim Cuma gününe kadar sürecek festivalin bu yıl ASSITEJ festivali olması, uluslararası arenada belli bir standardı taşıma ve bu da yabancı tiyatro oyuncuları için büyük bir referans anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Bu yıl 5’i yabancı 10 topluluğu ağırlayacak olan ‘13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yanı sıra Tiyatro TEM, Tiyatro BeReZe, Ekim Sanat Atölyeleri ve Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Tiyatrosu gibi yerli ekiplerle Lübnan Kukla Tiyatrosu Khayal, Bulgaristan Georgi Mitev Devlet Kukla Tiyatrosu, İspanya Da Te Danza, Galler Dynion 20 ve Danimarkalı Dans Rakkerpak ekipleri gösterilerini sahneleyecek.

Tiyatroya gönül veren profesyonel sanatçılar, oyunlarını Çocuk Sanat Evi, Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi ile Kent Müzesi Anfi Tiyatrosu ve Kent Meydanı’nda sahneleyecek. Festivalde, profesyonel tiyatro oyuncularına, drama öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları ve seminerler de yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?