7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tiyatrocular Bursa'ya hayran kaldı

‘13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, Bursa’da coşkulu görüntülere imza atıyor. Şehrin dört bir yanında oyunlarını sahneleyen tiyatrocular, boş zamanlarında tarihi ve turistik yerleri geziyor. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen festivale, bu yıl 5’i yabancı 10 topluluk konuk oluyor. 

Çocuklarla gençleri tiyatro ile buluşturan festival kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tiyatro TEM, Tiyatro BeReZe, Ekim Sanat Atölyeleri ve Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Tiyatrosu ile Lübnan Khayal Kukla Tiyatrosu, Bulgaristan Georgi Mitev Devlet Kukla Tiyatrosu, İspanya Da Te Danza, Galler Dynion 20 ve Danimarkalı Dans Rakkerpak ekipleri oyunlarını sahneliyor. Çocuk Sanat Evi, Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi ile Kent Müzesi Anfi Tiyatrosu ve Kent Meydanı’nda beğeniye sunulan oyunlar, sanatseverlerden de tam not alıyor. 

Yerli ekiplerden Ekim Sanat Atölyesi’nin Cimri Beyin Altınları adlı oyununu Kent Müzesi’nde sergilediği festivale Lübnan’dan katılan Khayal Kukla Tiyatrosu da, ‘Hadi Merjane, Uyu!’ adlı oyununu Konak Kültür Evi’nde sahneledi. Sanatseverlerin ilgisinden memnun olduklarını ifade eden tiyatrocular, boş zamanlarında da Bursa’yı gezdi. Bursa’nın en güzel mekanlarından Trilye ile Cumalıkızık’ı gezen konuklar, şehrin tarihi dokusundan ve doğal güzelliklerinden çok etkilendiklerini söyledi.
‘13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, bugün sona eriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 16:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?