7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Tiyatrocular Karagöz Müzesi'nde

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen '13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nde tiyatro toplulukları, hem oyunlarını sahneliyor hem de kentin tarihi ve turistik mekanlarını geziyor. 

Çocuklarla gençlerin tiyatro sanatını daha yakından tanımalarına olanak tanıyan festival kapsamında, 5'i yabancı 10 topluluk oyunlarını Bursalı sanatseverler için sahneliyor. Kentin farklı noktalarında seyirci karşısında ter döken sanatçılar, boş zamanlarında da tarihi mekanları geziyor. 

En özel oyunlarını Bursa'da sahneleyen ekiplerden Galler Dynion 20, Bulgaristan Georgi Mitev Devlet Kukla Tiyatrosu ve Lübnan Kukla Tiyatrosu Khayal'in oyuncuları Bursa Karagöz Müzesi'ni gezerek, Türk kültürünün en değerli öğelerinden Karagöz ve Hacivat ile 'Gölge Oyunu' hakkında bilgi sahibi oldu. Karagöz'ün kurucusu olarak bilinen Şeyh Küşteri'nin mezarını da ziyaret eden tiyatrocular, Bursa'da uluslararası alanda ün yapan festivalde oyunlarını sahnelemenin sevincini yaşadıklarını söyledi. 

Kentte büyük ilgi gördüklerini ve çok iyi ağırlandıklarını dile getiren tiyatrocular, Bursalıların tiyatro sanatını sahiplendiğini belirterek, festivali organize eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile ekibine ve festival komitesine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?