8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

TOKİ'de kura heyecanı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik yapılan konutların hak sahipleri kurayla tespit edildi. 

İnegöl Belediyesi'nin Akhisar ile Karalar köyü arasında tahsis ettiği araziye TOKİ tarafından yapılacak 686 konuttan, alt gelir grubuna yönelik F Tipi 176 konut için toplam 945 kişi müracaatta bulunurken, hak sahipleri kurayla belli oldu. 10 günlük başvuru süresi içinde ucuz konut sahibi olabilmek için belediyeye başvuran 950 kişi, noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında heyecanlı anlar yaşadı. Kurada adı çıkanlar büyük sevinç yaşadı. 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yeni İnegöl projesi, belediyemizin önemli projelerindendir. Sürekli büyümekte olan İnegöl'ün alternatifi olacak olan yeni İnegöl'ün her yönüyle dev kent projesi kapsamında olması için 2 yıldan beri uğraş veriyoruz. 600 hektarlık alanda 100 ile 120 bin kişiye hitap edebilecek bir şehir meydana getiriyoruz" dedi. 

Yeni İnegöl alanında TOKİ projesini hayata geçirmek için 170 dönümlük yer ayrıldığını anlatan Aktaş, "İnegöl'de ilk etap olarak TOKİ'nin yapacağı 686 konutla beraber bir ilköğretim okulu, bir ticaret merkezi, bir cami inşa edilecektir. Konutlar C tipi ve F tipi olmak üzere iki grup altında toplanmıştır. Alt gelir gurubuna hitap eden 176 konut için 950 başvuru oldu. Gönül isterdi ki tüm başvuruları yapanları bu haktan yararlansın. Kurada isimleri çıkmayanlar üzülmesin, ikinci etap konutlarımız yakın bir zamanda yapılacak. 7 bin 400 YTL peşin, geri kalan da konutların bitiminden sonra 180 ay vade ile ayda 301 YTL taksitler halinde ödenecek" diye konuştu. 

Kura çekimine katılan Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da, "Düne kadar hayal bile olmayan bu gibi projeleri bugün hayata geçiren bir iktidarın mensubu olarak gurur duyuyorum. Hayali değil, gerçek projeleri bugüne kadar İnegöllülere sunduk" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?