8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Torbacı çetesine polis baskını

Bursa'da 'torbacı' tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 15 kişilik bir çete çökertildi. İsviçre'den sınır dışı edildiği öğrenilen çete liderinin malları taksi şoförleriyle müşterilerine ulaştırdığı ortaya çıktı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 30 ayrı uyuşturucu bağımlısının ifadesine başvuran narkotik polisi, 6 aylık planlı takibin ardından, 'torbacı' tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon başlattı. İsviçre'de 7 yıl hapis yattıktan sonra sınır dışı edildiği iddia edilen çete lideri T.Y.'nin (30) İstanbul'dan temin ettiği uyuşturucuyu torbacılara verdiği, mal sevkıyatında ise taksicileri kullandığı ortaya çıktı. Gece müşterilere mal taşıyan taksi şoförlerinin özellikle pavyonlardaki konsomatrislere hap temin ettiği belirlendi. Aralarında 32 ayrı suçtan kaydı bulunan bir kişinin bulunduğu çete üyelerinden birinin de uzman çavuşluktan ayrıldığı ortaya çıktı. 

Polis, çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen üyeleri ev ve iş yerlerine yaptığı şok baskınlarla gözaltına aldı. Çete lideri olan T.Y. (30) ve üyeleri R.Ç. (35), A.K. (23), E.A. (37), Ş.Ö. (28), B.G. (31), T.B. (32), E.B. (18), M.K. (30), R.Y. (44), A.Ö. (25), U.U. (27), R.İ. (24), M.T. (76) ve A.T.A. (25) gözaltına alındı. 

Zanlılar, "örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak ve bu örgüt kapsamında uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?