8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Trafik canavarına 4,5 yıl hapis

Bursa'da 4 ay önce balayına giden çifti taşıyan taksiye çarparak 2 kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen sürücü, 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gözyaşlarına boğulduğu duruşmada profesyonel bir ses sanatçısı olduğunu kaydeden sanık, son sözünde, "Ben trafik canavarı değilim" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle birden fazla kişinin ölüme sebep olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi talep edilen U.M. (32), son kez hakim karşısına çıktı.

Karar duruşmasında gözyaşlarına boğulan sanık son sözünde profesyonel bir ses sanatçısı olduğunu belirterek, "Ben trafik canavarı değilim" diye konuştu.
Olaya en çok üzülen kişilerden biri olduğunu belirten U.M. " Cezaevinde olduğum için ölenlerin ailelerinden dahi özür dileyemedim. Eğer cezaevinde olmasam, kendimi affettirmek için her şeyi yapardım. Ben kendimi, vicdanımda zaten mahkum ettim" diyerek gözyaşı döktü.

Mahkeme önce 5 yıl 4 ay hapis cezası verdiği sanığın cezasını duruşmadaki iyi hali sebebiyle 4 yıl 5 ay 10 güne indirdi. Duruşma sonrası mahkeme heyetinin verdiği cezayı az bulan Seda Ergin, "Adam göz göre göre kırmızı ışıkta geçip bizim aracımıza çarptı. Taksi sürücüsü ile eşimin ölümüne neden oldu. Üstelik 197 promil alkollü çıktı.İki kişinin ölümüne neden olan bir trafik canavarına bu kadar az ceza verilmesine bir anlam veremiyorum. Kararı mutlaka temyiz edeceğiz" dedi.

Ölen taksi sürücüsü Fikret Büyüközücü'nin nikahsız eşi Sevinç Beyri de, "Karar hiç adil değil. Ben ve 4,5 yaşındaki kızım Zeynep'in hayatı altüst oldu, bir insanın göz göre göre ölümüne sebep olan kişinin cezası bu olmamalı" diyerek sanığın aldığı cezaya tepki gösterdi.

Osmangazi ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde oturan ve 1.5 aylık evli Fatih ve Seda Ergin çifti, 4 ay önce balayı tatillerini Kuşadası'nda geçirmek için gece yarısı Fikret Büyüközcü (33) idaresindeki 16 T 0151 plakalı taksi ile Bursa yönünden Terminal Kavşağı'na dönüş yaptığı sırada 197 promil alkollü olduğu belirlenen U.M. idaresindeki kamyonet ile çarpışmış, ortadan ikiye bölünen taksinin içerisinde ağır yaralanan makine teknisyeni Fatih Ergin ve taksi şoförü Fikret Büyüközcü (33) hayatını kaybederken, bankacı eş Seda Ergin de yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 10:35:33
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 10:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?