7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Trafik polisi 2 kat fazla ceza kesti

Kaza tespit tutanaklarının sürücüler tarafından düzenlenmesiyle birlikte Bursa'da hız ve alkol denetimlerini artıran ekipler, geçen yıla oranla 2 kat ceza kesti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Kihtır, 5 ekiple şehir içinde kendilerine aşırı hız şikayeti gelen her noktada radar kontrolü yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz yılın ilk 4 ayında aşırı hız konusunda bin 627 sürücüye ceza yazdıklarını, bu rakamın 2008'de 2 bin 508 çıktığını, 622 olan alkollü araç kullanırken yakalanan sürücü sayısının ise bin 57 olduğunu ifade eden Kihtır, "Hız sınırını yüzde 10 ile yüzde 30 arasında aşan sürücülere 115 YTL, hız sınırının yüzde 30 aşılması
durumunda ise 237 YTL ceza kesiyoruz. İlk kez alkollü yakalanan sürücülere 480, ikinci defa yakalananlara 601 ve üçüncü kez yakalananlara da 963 YTL para cezası ve hapis cezası veriliyor. Sürücüler kendi can güvenlikleri ve onları bekleyenlerin bulunduğunu düşünerek alkollü ve aşırı süratli araç kullanmasın" dedi.

Kihtır, bin 500 sürücüyle yaptıkları ankete göre, hız limitini aşan sürücülerin ilginç bahaneler ortaya koyduklarını söyledi. Ankete göre, sürücülerin yüzde 36'sı "acil işlerim vardı" derken, yüzde 25'i "yolun boş olduğunu'', yüzde 24'ü de ''aracının çok iyi olduğunu'' ifade etti. Bu sürücülerin yüzde 11'i süratlerini ''dalgınlığa'' bağlarken, yüzde 9'u ''çok yol yaptığını'', yüzde 8'i de ''aslında hızlı gitmediğini'' kaydetti.

Hızlı sürücülerin diğer bahaneleri ise şöyle sıralanıyor: "Tabelayı görmedim', ''patron baskısı'', ''araç solluyordum'', ''90 kilometre ile yol bitmiyor'', ''hız limitleri düşük'', ''radarlartuzak yerlerde'', ''zaten herkes öyle kullanıyor'', ''yolu iyi biliyordum'', ''polisle tartıştığım için bana ceza yazdı", "hızlı gitmekten zevk alıyorum", "hastam ya da cenazem vardı''

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 11:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?