7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Trafik terörü onu da vurdu!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Tatkavaklı beldesinde bir sürücünün çarptığı sokak köpeğinin beli kırılarak, arka ayakları felç oldu.

Sürücü çarptığı hayvanı acı içinde bırakıp kaçarken, bir hayvanseverin sahip çıktığı köpek Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, sokakta gezen bir başıboş köpeğe plakası tespit edilemeyen bir otomobil çarptı. Sürücü, acı acı havlayan köpeği bırakıp kayıplara karıştı.

Köpeğin acı içinde havlamasını duyup evinden çıkan Ceyda Arın, hayvanı evine aldı. Arın, 2 gün baktığı köpeği İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ve daha sonra Belediye Veterinerliği'ne götürdü. Köpeğin veteriner tarafından yapılan muayenesinde belinin kırık olduğu ve arka ayaklarının felç olduğu tespit edildi.

Sakat hayvan, ilçede tedavisinin mümkün olmadığı ve belediyenin hayvan barınağı olmadığı gerekçesiyle Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne sevk edildi. Belediye veterineri, "Köpeğin beli kırık, ben ancak daha fazla acı çekmemesi için köpeği uyutabilirim. Ancak imkanları çok daha geniş olan fakültede tedavi edilebilir. Bu gibi vakalarda iyileşme şansı çok az, ancak bu şekilde de yaşayabilir. Biz yine de köpeği fakülteye götüreceğiz" dedi.

Yaralı hayvan, belediye tarafından tahsis edilen zabıta aracıyla Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 15:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?