7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Travmayı sihirli değnek mi geçirdi

SHÇEK tarafından Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen iki sayfalık itiraz dilekçesinde, B.Ç.’nin 26 Nisan 2008 tarihinden bu yana devlet korumasında kaldığı yurttaki yaşamı ve yaşadığı olayların şokunu üzerinden henüz atamadığı detaylarıyla anlatıldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nca 18 Temmuz 2008’de verilen raporda B.Ç.’de ’patolojik düzeyde anksiyete ve depresyon’ bulgusu saptandığı belirtilen itiraz dilekçesinde, 22 Eylül 2008 tarihinde İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi’nin raporunda bu bulguların ’zail (yok) olduğu’ iddiasının ’bilimsel ve mantıksal dayanaktan yoksun olduğu’ belirtildi ve itiraz gerekçeleri şöyle sıralandı:

"B.Ç. koruma ve bakım altına alındığı tarihten itibaren sosyal uzmanlarımız tarafından izlenmiş, kendisiyle yapılan görüşmeler sonunda raporlar hazırlanmıştır. Adli Tıp raporundan sonra yapılan son görüşmede Hüseyin Üzmez’in tahliyesine çok şaşırdığını belirtmiştir. Konuşurken bakışlarının donuk ve ifadesiz olduğu, sürekli parmaklarıyla endişeli şekilde oynadığı, yüzeysel cevaplar vererek ayrıntıları geçiştirdiği, geleceği ile ilgili planlar yapmadığı, annesinin yeniden cezaevine girmesi konusundaki belirsizlikten huzursuz olduğu ve bu nedenle ifade değişikliğine gitmiş olabileceği gözlenmiştir."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 09:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?