8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Tribünlere bayraklar Bursa'dan

Avrupa Şampiyonası'nda tribünleri süsleyen bayrakların ihraç edildiği Bursa'da, Türkiye Milli Takımı'nın yarı finale yükselmesiyle birlikte bir bayrak üreticisi günlük 70 bin bayrak üretmeye başladı. 

16 ülkenin milli takımlarının mücadele ettiği şampiyonada tribünleri süsleyen bayraklar Bursa'dan gidiyor. Birçok ülkeye tekstil ürününün ihraç edildiği Bursa'daki 3 ayrı bayrak üreticisi Avrupa Şampiyonası'nda üretimini arttırarak istihdama önemli katkı sağlıyor. Şampiyonaya katılan bütün ülkelerin bayraklarını yapan firma günde 70 bin bayrak üretiyor. 

Türkiye'nin şampiyonadaki başarısıyla Türk bayrağı satışlarında patlama yaşandığını belirten firma sahibi Selahattin Afşar, "Şampiyona başladıktan sonra çok hız verdik tabii. Müthiş bir işsizlik var memleketimizde bunlar güzel bir hareket vesilesi oldu. İnsanlara ekmek kapısı oldu, insanlar çalışıyor. Ürettiğimiz bayraklar raşen bayrak dayanma açısından çok dayanıklı bir kumaştır. Kısa zamanda yıpranmaz, kısa zamanda yırtılmaz şampiyonaya özel bir kumaş yani. Avrupalının istediği şey budur. Hem ucuz hem kaliteli olacak. Karşımızda Çin va onlarda üretim yapıp satıyorlar. Orda onlarla yarış yapıyoruz. Şampiyonaya katılan bütün ülkelerin bayrakları var. Temennimiz her sene her şampiyona da milli takımımızın olması" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:50:26
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 13:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?