7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

TÜKDER, TÜDEF'ten ayrıldı

Tüketicileri Koruma Derneği'nin (TÜKDER) son olağan kongresinde güven tazeleyerek görevine devam eden Genel Başkan Fikri Karagöz, son yaşanan olaylardan sonra Tüketici Dernekleri Federasyonu'ndan (TÜDEF) ayrıldıklarını açıkladı.

TÜKDER'in son olağan kongresinde güven tazeleyen Başkan Fikri Karagöz, yeni yönetim kurulunu tanıttı. Yeni dönemde ilk olarak TÜDEF ile olan ilişkilerini kesmek olduğunu belirten Karagöz, federasyonun son dönemde kurumsallığını kaybettiğini iddia etti.

Federasyonun üye derneklerden görüş almadan hareket ettiğini ileri süren Karagöz, "Federasyon bizlerden habersiz kararlar alıyor. Aldığı kararları bize bildirmeden hareket ediyor. Tek başına hareket ettiği içinde başarılı olamadı. Yine TÜDEF üye derneklerin bulunduğu hiçbir ilde panel, forum yapmazken, Bursa'da derneğimizi hiçe sayarak etkinlik düzenlemiştir. 4 bin 287 üyesi, 8 şubesi olan TÜKDER'i değil, şahısları önemsediler. Haziran ayında yapılan TÜDEF kongresine katılacak delege seçimlerini engellediler. Yönetim kurulu kararı olmasına rağmen liste oyunu ile TÜDEF yönetimine derneğimizin genel başkanı ve genel sekreterini almadılar. Böyle bir yönetim anlayışı yüzünden, 15 Kasım tarihinde yapılan TÜKDER Olağan Genel Kurul'da alınan kurul kararı ile TÜKDER, TÜDEF'den ayrılmıştır. Federasyonda hiçbir temsilcimiz kalmamıştır" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın kayıtlarında 208 tüketici derneğinin olduğuna dikkat çeken Karagöz, 6 üye derneği ile kurulan TÜDEF'in üye sayısının artıracağı yerde kan kaybettiğinin altını çizdi. TÜKDER'in yeni yönetim kuruluda, Burhan Karakoç, Hikmet Demir, Feriha Kaleder, Suna Soydaş, Şükrü Ergin, Dilek Hostaş, Lale Küçük ve Leyla Çelik yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?