7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Turizmciler Merinos'a hayran kaldı

Güney Marmara Turizm ve Otelciler Birliği (GÜMTOB) ile Skal İnternational Kulüp üyesi turizmciler, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi'ne hayran kaldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, GÜMTOB ile Skal İnternational Bursa Kulüp'ün Merinos'taki inceleme sonrasında Dilmen Otel'de düzenlediği toplantıda, Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'ni anlattı. Başkan Şahin, yaklaşık 110 milyon dolara mal olması beklenen projenin, Bursa'nın "marka kent" yolunda attığı adımlardan biri olduğunun altını çizdi. Geçen hafta Norveç ve Danimarka'daki opera binası ile kongre merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Şahin, Kopenhag'da sadece opera binasının 450 milyon dolara mal olduğunu, ancak daha çok fonksiyonlara sahip Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin ise bunun dört bir fiyatına yaklaşık 110 milyon dolara tamamlanacağını kaydetti. 

Bursa'ya geçen yıl 425 bine yakın turist geldiğini hatırlatan Şahin, kongre merkezinin tamamlanmasından sonra bu sayısının 3'e 4'e katlanacağını belirtti. Öte yandan Bursa'daki gelişmeler sürerken Uludağ'ın da bir revizyondan geçmesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da üzerinde hassasiyetle durduğu bu planlamanın en kısa zamanda yapılacağını ifade etti. 

Sadece kongre merkezi ya da birkaç yatırımla Bursa'nın marka kent hedefine ulaşmasının mümkün olmadığına işaret eden Başkan Şahin, proje tamamlanmadan Bursa'nın 6 kongre kentinden biri haline geldiğini vurguladı. Merinos Projesi'nin park bölümünün 2008 yılı yaz aylarında hizmete açılacağına dikkati çeken Başkan Şahin, AKM adı verilen kongre ve kültür merkezinin ise 2009 yılının ilk baharında hizmete gireceğinin altını çizdi. Başkan Şahin, AKM'nin işletmesinin Bursa'nın yapısına göre güncelleneceğini dile getirdi. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıllık süreçte Bursa'da yapılan yatırımlardan da söz eden Başkan Şahin, ulaşım ve çevre yatırımlarının yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri ile kentin siluetinin değiştirildiğini söyledi. Bursa'yı her alanda marka kent yapacak çalışmaları sırasıyla hayata geçirdiklerini anlatan Şahin, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm, Kent Meydanı 2. Etabı, Emirsultan Projesi'nin sırada bekleyen yatırımlar olduğunu kaydetti. Teleferik projesinde ise sona yaklaştıklarına temas eden Şahin, planlamanın yapıldığını, konunun birkaç ay içerisinde netlik kazanarak çalışmaların başlayacağını bildirdi. Ayrıca şehir içi ulaşıma konfor için Bursaray'ı Uludağ Üniversitesi'ne götürecek olan Bursaray C etabı için hazırlıkların sürdüğünü yaz aylarında temelinin atılmasının planlandığını dile getiren Başkan Şahin, "Bizim derdimiz Bursa'yı yarınlara hazırlamaktır. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Hep birlikte Bursa'yı yarınlara daha güzel ve daha güçlü hazırlayacağımıza inanıyorum" dedi. 

Otelcilerin Uludağ ile sıkıntılarına kulak veren Şahin, "Biz Uludağ'ın planlanması ile ilgili olarak üzerimize düşeni yapacağız. Şu an orada yetki karmaşası var. Planlama içerisinde biz de olacağız. Sizin hakkınız olan bölümlerde desteğimizi esirgemeyiz" şeklinde konuştu. 

Otelcilerin şehir içi minübüslerden şikayetlerini dile getirmesi üzerine Başkan Şahin, "Doğu ve Kuzey'de 600 minübüs var. Sahiplerine '4 kişiye bir otobüs verelim' dedik. Düşünüyorlar. Çağdaş şehirlerde münübüs yok. Kaldırmak için anlaşma yolu arayacağız" diye kaydetti. 

BURSA ADINA GURUR VERİCİ 

GÜMTOB Başkanı Suphi Dilmen de Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya büyük bir değer kazandırdığını söyledi. Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin iyi organize edilmesi gerektiğine dikkati çeken Dilmen, "Büyükşehir Belediyesi'nin projesi Bursa adına gurur verici bir yatırımdır. Bu proje ile Bursa'nın turizmdeki geleceği hayal edilemeyecek kadar gelişecek. Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın marka bir kent olması için verdiği çabalara bizde elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi. 

Skal İnternational Kulüp Başkanı Rüştü Dilmen de, projeyi çok beğendiklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 16:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?