7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Türk Metal'den Özbek savunması

Türk Metal Sendikası Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Seçkin Kişisel, hükümetin istihdam yolunu açması gerektiğini belirtti.

Sendika merkezinde yapılan açıklamayı, Bursa Nilüfer, 2 ve 3 No'lu Şubeler adına Türk Metal Sendikası Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Seçkin Kişisel okudu. 2008-2010 Toplu İş Sözleşmesi sürecinde olduklarını kaydeden Kişisel, sendika olarak bu süreci iyi değerlendirerek en iyi sonucu alacaklarını belirtti.

Türkiye'nin bir kaos içerisine çekilmek istendiğini ifade eden Kişisel, "Amerikan emperyalizminin hatalarını Türk işçisi ve ekonomisi çekiyor. Hükümetimiz ekonomik kriz karşısında işverenlere karşı işçiyi kendi haline terk etmiştir. Tekstildeki ve ekonomideki daralma, bunun en büyük göstergesidir. Hükümet yetkilileri bir an önce tedbir paketini açıklayıp çalışanları kriz ortamından uzaklaştırmalıdır. İstihdam yolu açılmazsa sosyal patlama kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı.

Son günlerde Genel Başkan Mustafa Özbek hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklayan Kişisel, "Genel Başkanımıza ve sendikamıza yanlı medya ile hedeflerinin ne olduğu belli olmayan fotokopici sendikalar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de zarar vermektedir. Çünkü emeğin ve alın terinin en büyük ve tek takipçisi Türk Metal Sendikası, haklı olduğu davada yıpratılmak istenmektedir. Birlik ve beraberliğimize zarar verilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu.

Kişisel, küresel krizin Bursa'daki büyük firmaları da etkilediğini ifade ederek alınan tedbirler sayesinde krizin işçilere yansımadığını kaydetti. Kişisel, Oyak Renault ve Tofaş'ın üretim planlamalarında iyileşme gözlendiğini, yıl başına kadar üretime verilecek aranın kısaltıldığını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 15:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?