7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Türkiye profesyonel orduya geçmeli'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşanan saldırıların ardından, Türkiye'nin de birçok ülkede olduğu gibi profesyonel orduya geçmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı'nın 3. olağan kongresine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 20 askerin ise yaralandığı terör saldırısını değerlendirdi.

Ramazan Bayramı'nın ardından yaşanan olaylar sebebiyle Türk milletinin bayram sevincinin zehir olduğunu söyleyen Çelik, "Sevincimizi üzüntüye dönüştürenleri Allah'a havale etmekle en doğru şeyi yapmış oluruz. Sözün bittiği, bir şeyleri ifade etmekte zorlandığımız anları bu bayram gününde bu millete yaşatanları Allah kahretsin. Bunlar insanlıktan nasibini almamışlar, bunlarda insanlığın i'si bile kalmamış. Bu bayram gününde analar babalar yanıp tutuşuyor. Öldürdüğünüz Ahmet'ler, Mehmet'ler, Hasan'lar, Hüseyin'ler, feryatları göğe erişen Ayşe'ler, Fatma'lar kimdir? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Akılla, insanlıkla bağdaşmayan bu yürüyüşünüze ne zaman 'dur' diyeceksiniz? Aklınızı, beyninizi birilerine mi sattınız? Kimin uşaklığını yapıyorsunuz? Necisiniz, ne istersiniz, kimsiniz, sünnetsiz misiniz?" ifadelerini kullandı.

"BAYRAMI ZEHİR EDENLERE KARŞI YAPILMASI GEREKENLER YAPILACAKTIR"
Menfur olayın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tezkere konusunun görüşüldüğü günlerde cereyan etmesinin çok anlamlı olduğuna işaret eden Bakan Çelik, "Bu konu siyaset, particilik olayı değildir. 80'lerde neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bakanlar Kurulu üyesi olarak bu konuları yakından takip ediyoruz. Bu konu üzerine siyaseten her şey seferber edilmiştir. Öncelik istihbarattı. Bunun içinde sıkı bir diplomasi gerekiyordu. İstihbarat için neler yapılması gerekiyorsa, gerekli hamleler yapıldı. Şimdi oturup nerede ne eksiklik var, nerede yanlışlık yapıldı, bunu ortaya çıkarmalıyız. Mutlak suretle bayramı bu millete zehir edenlere karşı yapılması gerekenler acil olarak yapılacaktır. O şehitlerimizin aileleri gibi bizlerin de yüreği yanıyor ama hissi davranmamalıyız. Nerede eksiklik varsa o konunun üzerine parmak basmalıyız" diye konuştu.

"PROFESYONEL TİMLERİN DERHAL DEVREYE GİRMESİ LAZIM"
"Bıyıkları terlememiş bu bebeler o bölgedeki araziye uyumlu değil" diyen Bakan Çelik, "Onların dilinden anlayan, onları kendi inlerinde keklik gibi avlayan bir yapı mutlaka oluşturulmalıdır. 3-5 aylık askerlerle ne kadar olduğunu gördük. 'Geliyor' denildiği zaman hainlerin kaçacak delik arayacakları bir yapı oluşturulmalıdır. Geçmişte Özel Harekat Timleri vardı. O coğrafyada yetişen profesyonel timlerin derhal devreye girmesi lazım. Profesyonel şekilde nasıl olacaksa bu sürece bir an önce girmemiz gerekiyor. Katilleri nasıl havadan kendi inlerinde vuruyorsak, karadan da yok edecek profesyonel bir yapıya geçmemiz kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

Terörle mücadelenin 25-30 yıldan beri devam ettiğini hatırlatan Çelik, "15 şehidimiz milletin bağrında alev gibi yanmaya başladı. 70 milyon üzüntüye gark olmuştur. Hainler şunu kesinlikle bilsinler ki, bu şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak, onlara bunun hesabını soracağız. Er ya da geç bu hainlerin kökü kazınacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 19:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?